Koronavirus Magazin

Porodilja (29) zaražena koronavirusom preminula u beogradskoj bolnici

Porodilja stara samo 29 godina, zaražena koronavirusom, preminula je u Kliničko-bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović”, gde je bila hospitalizovana zbog ove bolesti, saznaje Telegraf.rs.

Ona je jedna od dve trudnice koje su, krajem prošle nedelje, hitno morale da se porode carskim rezom zbog teškog stanja usled kovida 19.

Kako saznajemo, bitku sa kovidom je izgubila pre tri dana.

Strašnu vest potvrdila je i načelnica dečjeg odeljenja KBC “Dr Dragiša Mišović” Olivera Ostojić dodajući da je beba preminule porodilje dobro.

Krajem prošle nedelje dve trudnice su bile na intenzivnoj nezi zbog komplikacija izazvanih kovidom. Obe su porođene hitnim prevremenim carskim rezom nakon čega su priključene na respirator.

Rođeni su devojčica i dečak koji su odmah testirani na kovid, a oba testa su bila negativna. Bebe su u dobrom stanju, piše Telegraf.

Istovremeno lekari upozoravaju na to da su u Srbiji sve učestaliji slučajevi koronavirusa kod dece.

“Korona virus se sada učestalije javlja kod dece i klinička slika je sve teža. Mali pacijenti dolaze sa većom temperatorum nego u ranijem periodu i sve duže traje”, kaže u razgovoru pedijatar Ljiljana Lukić. Ona objašnjava da je to posledica britanskog soja koji je postao dominantan u Srbiji.

“Ima i slučajeva kada deca po sedam dana imaju temperaturu 39. Lečila sam i bebe sa temperaturom 39”, objašnjava doktorka Lukić za Nova.rs.

Prema zvaničnim podacima, do sada je od posledica koronavirusa u Srbiji preminulo 5.537 ljudi, a ukupno je registrovano 625.773 slučajeva obolevanja.

Uvođenje obavezne vakcinacije za zdravstvene radnike je moguće

 

Čitajte Luftiku na Google vestima

Reklama
10 Shares
Share via
Copy link