Balkan Koronavirus

Trudnica (24) preminula od kovida, beba spasena

koronavirus-porodjaj

Dvadesetčetvorogodišnja trudnica umrla je danas na intenzivnoj nezi Univerzitetskog kliničkog centra u Prištini od posledica kovida 19. Srećom, njena beba je spasena i dobro je.

Nesretna žena je nekoliko dana lečena, a u bolnicu je primljena sa ozbiljnim tegobama. Lekari su bili prinuđeni da je operišu zbog otežanog respiratornog stanja.

„Došla je kod nas sa kovidom i u 34. nedelji morali smo da je operišemo jer je imala problema sa disanjem“, rekao je direktor ginekološke klinike Jakup Ismailji ističući da je beba dobrog zdravlja.

Ismailji je objasnio da je preminula odmah nakon rođenja prebačena na Sportsku kliniku, a zatim na odeljenje intenzivne nege, gde je i preminula, prenosi Nova.

Od početka pandemije, nekoliko trudnica i babica obolelih od kovida 19 umrlo je na Kosovu

U međuvremenu, poslednji slučaj kada je majka umrla od virusa bio je 23. marta ove godine. Četrdesetjednogodišnja majka umrla je u Centralnoj jedinici intenzivne nege Univerzitetsko-kliničkog centra na Kosovu. Zbog ozbiljnog zdravstvenog stanja izazvanog kovidom, bila je primorana da prerano rodi svoju bebu u 31. nedelji trudnoće.

Od početka pandemije, od kovida 19 na Kosovu je umrlo 1.960 osoba.

Samo u poslednja 24 sata zabeleženo je 12 smrtnih slučajeva pozivinih na virus SARS CoV-2.

Ukupan broj pozitivnih slučajeva na Kosovu je 96.212 od 462.166 osoba za koje se sumnja da su zaražene virusom, dok je broj aktivnih 14.120.

Kosovo je do sada primilo samo 24.000 doza vakcina protiv kovid-19 kroz program Covax, dok su do sada vakcinu primili deo zdravstvenog osoblja i neke osobe starije od 85 godina.

U Srbiji umrla porodilja

Porodilja stara samo 29 godina, zaražena koronavirusom, preminula je u Kliničko-bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović”, gde je bila hospitalizovana zbog ove bolesti.

Krajem prošle nedelje još jedna trudnica je porođena hitnim carskim rezom zbog komplikacija koronavirusa i nalazi se na respiratoru.

Rođeni su devojčica i dečak koji su odmah testirani na kovid, a oba testa su bila negativna. Bebe su u dobrom stanju, piše Telegraf.

Porodilja (29) zaražena koronavirusom preminula u beogradskoj bolnici

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link