Balkan Vesti

“Ovo se desi jednom u 5.000 slučajeva”: Mlada žena (22) preminula na porođaju zbog retke komplikacije, porodica pretila lekarima

opšta bolnica gospić
Foto: OB Gospić

Mlada žena (22) preminula je nakon komplikacija prilikom porođaja, potvrdila je upravnica Opšte bolnice u Gospiću, Sandra Čubelić, piše Blic.

– Preminuloj ženi to je bio četvrti porođaj. Prilikom porođaja došlo je do komplikacije u obliku obilnog krvarenja koje nije moglo da se zaustavi. Napravljena je hitna histerektomija, nadoknađivana krv i plazma – kaže dr Čubelić i dodaje kako je nakon kratkotrajne stabilizacije žena u pratnji anesteziološkog tima hitno prebačena u OB Zadar.

– Sve smo dogovorili s kolegama u Zadru, ali na žalost i uz njihove napore porodilja je preminula – rekla je Čubelić.

Pojašnjava kako je reč o retkoj komplikaciji koja se događa na jednom u 5.000 porođaja.

– Mogu reći da nije bilo nikakve greške u lečenju nego je reč o neželjenom događaju, odnosno komplikaciji – navodi.

U celoj tragediji, kaže Čubelićeva, novorođenče koje je još u bolnici zdravo je.

Nezvanično, porodica pokojne žene, nakon svega došla je u gospićku bolnicu gde su pretili ginekologu, bivšem ministru Darku Milinoviću.

Prema nezvaničnim informacijama, nakon što su ustanovljene komplikacije, Milinović je došao da pomogne kolegama.

Prijateljica preminule žene dala je izjavu za 24 sata.

– Ovo joj je bila četvrta trudnoća, termin joj je bio 22. novembra, ali 7. je zbog bolova primljena u gospićku bolnicu. Njenom suprugu je rečeno da je došlo do komplikacija, da je išla na carski i da su je reanimirali. Potom je došla kratko svesti, izgubila je puno krvi i rekli su mu da su zvali hitnu da je odveze u bolnicu u Zadru. Ali preminula je. Njen suprug je bio izvan sebe i vikao je u gospićkoj bolnici, pa su mu pozvali policiju i pretili da će mu oduzeti decu. Osim ovog novorođenčeta koje je rođeno 7. studenog, ima još troje dece. Rekli su da je agresivan i nestabilan i zato su ga prijavili – ispričala je prijateljica.

Za 24 sata je iz ličko-senjske policije potvrđeno da su prekjuče dobili poziv iz gospićke bolnice.

– Policija u Gospiću je 7. novembra dobila dojavu iz Opšte bolnice u Gospiću u 15:58, 52-godišnjak iz Vrhovine je putem treće osobe poručio reči pretnje jednom doktoru. Spomenuti doktor je upoznat s tim da je mogao da podnese predlog za krivičnu prijavu, ali on je to odbio – rekli su iz policije.

Kako neslužbeno saznaje 24 sata, reč je o tetku preminule porodilje.

Izvor: Blic

Preminula porodilja u Višegradskoj: Porodica okrivljuje lekare i traži pravdu na sudu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

19 Shares
Share via
Copy link