Magazin Srbija

Porodilja iz Leskovca preminula 2 dana posle porođaja, pokrenuta unutrašnja kontrola

Trudnica
Foto: ilustracija, pixabay

Porodilja D. L. (31) iz Vlasotinca, a koja se porodila u Leskovcu, preminula je dva dana posle porođaja i to joj je bio prvi porođaj, nezvanično saznaje Telegraf.rs.

Prema nezvaničnim informacijama, ona se porodila 27. februara, a u jako lošem stanju je iz bolnice u Leskovcu već 28. februara prebačena u KCS Niš.

U Leskovcu su joj radili carski rez i njena beba je rođena zdrava, a ona je u KC Niš primljena zbog sumnje na krvarenje u trbuhu.

– Pacijentkinja je na prijemu bila u izuzetno teškom opštem stanju. Nakon kliničkog i UZ pregleda pacijentkinja se prebacuje u jedinicu intenzivne nege Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

Pristupljeno je laboratorijskoj obradi, reanimaciji i pripremi za hitan hiruški zahvat.

Uprkos hitnom hirurškom zahvatu i naporima dežurne ekipe ginekologa i anesteziologa, pacijentkinja je u jutarnjim satima u 6.50h preminula”, rekli su nam u KC Niš.

Naložena unutrašnja kontrola

Dr Nebojša Dimitrijević, direkotor Opšte bolnice Leskovac u kojoj je porođena D. L.(31) iz Vlasotoinca, a koja je jutros preminula u UKC Niš, kaže za Kurir da je naložio unutrašnju kontrolu u bolnici.

– Devojka je prvorotka, ćerka mog dobrog prijatelja, koji je medicinski tehničar i s kojim sam godinama radio u Crnoj Travi. Znam samo da je u trudnoći imala povišen krvi pritisak i da je kod nas pre dva dana porođena carskim rezom, te da je nakon njega imala obilno krvarenje zbog čega je prebačena u UKC Niš.

Kod nas je primila i derivate krvi i sve što je trebalo. Kako sam kasnije saznao od kolega iz Niša imala je takozvani DIK (diseminovana intravaskularna koagulopatija) odnosno krvarila je na sve strane po organizmu.

Ako je zaista to bilo, a kontrola će utvrditi, onda joj nije bilo spasa.

Ali, su mi čak sinoć kolege iz Niša pisale da je malo bolje. Nažalost, jutros su javili da je preminula. Izražavam najdublje saučešće porodici – kaže za Kurir dr Dimitrijević i dodaje:

– Trudnoću nije vodila kod nas, a druge detalje ne znam. Zato sam odmah formirao komisiju, koja će da obavi unutrašnju kontrolu. To je prvi i osnovni korak u ovakvim situacijama.

Beba je, kako navodi, dr Dimitrijević, dobro i dalje u bolnici u Leskovcu.

Završena obdukcija bebe iz Sremske Mitrovice, smrt nastupila zbog nasilnog porođaja

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link