Srbija Vesti

Smenjena direktorka centra za socijalni rad iz Blaca nije dobila otkaz, nego novi posao – pedagoga u školi!

Direktorka Centra za socijalni rad u Blacu koja je smenjena posle pokušaja da dečaka (14) i njegovu mlađu sestru (10) iz Suvog Dola, koji žive sa bakom Ljiljanom Dačević, nasilno prebace u hraniteljsku porodicu, smenjena je, ali, ona će raditi na mestu pedagoga u školi koju pohađaju ova deca.

Kako kažu iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, smenjena direktorka Centra za socijalni rad, pre nego što je stupila na novu dužnost direktora, radila je u školi kao pedagog.

– Ona je svoje prethodno radno mesto pedagoga stavila u status mirovanja zbog izbora na funkciju, a u skladu sa propisima iz oblasti radnog zakonodavstva.

Po razrešenju sa funkcije direktora, ona se vraća na svoje staro radno mesto, što joj omogućavaju zakoni iz oblasti rada – navode iz Ministarstva prosvete za Telegraf.rs.

Kako dodaju, oni će pažljivo, u skladu sa svojom nadležnošću, pratiti ostvarivanje obrazovno – vaspitnog rada u školi.

Podsetimo, dečak i devojčica žive kod bake posle smrti svoje majke.

Otac ih je napustio kada su bili mali, a deca je, kako je najavljeno iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju trebalo da budu prebačena u srodničku, a ne hraniteljsku porodicu – kod druge bake, majke njihove pokojne mame.

Smenjena direktorka Centra za socijalni rad u Blacu, protiv radnica disciplinski postupak

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.5K Shares
1.5K Shares
Share via
Copy link