Magazin Srbija

Smenjena direktorka Centra za socijalni rad u Blacu, protiv radnica disciplinski postupak

Direktorka Centra za socijalni rad u Blacu Ivana Petrović, smenjena je danas.

Nakon što su radnice ove ustanove 19. marta pokušale da na silu izvuku iz kuće dvoje dece u koja žive sa bakom.

Ujedno će protiv radnica Centra za socijalni biti pokrenut disciplinski postupak, a nadležni organi će odlučiti da li i njima sledi otkaz.

U Opštini Blace su se odmah nakon incidenta oglasili i u saopštenju se ogradili od postupaka radnica Centra, a tokom dana nam je rečeno da će na prvoj narednoj sednici Skupštine biti izabran novi direktor ove ustanove.

Postupanje prema deci iz porodice Dačević iz Suvog Dola, a prateći celokupnu situaciju u vezi sa ovim slučajem, smatramo da radnice Centra nisu bile obazrive i pažljive, zato najoštrije osuđujemo ponašanje zaposlenih i podržavamo apel javnosti da nadležni organi ispitaju čitav slučaj i da se odgovorni sankcionišu – kažu u Opštini Blace.

Inače, snimak koji je 19. marta preplavio društvene mreže u kome se vidi da zaposlene u Centru za socijalni rad pokušaju da na silu izvuku dečaka iz kuće kako bi ga sa mlađom sestrom smestile u hraniteljsku porodicu, izazvao je veliki broj komentara, nakon čega se oglasilo i nadležno Ministrastvo za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja, a pre 3 dana je najavilo i smenu direktorke ali i disciplinski postupak protiv radnica.

Izvor: južnevesti.com

Vapaj bake iz Blaca: Deca se tresu od straha, molim vas, ne odvajajte nas

46 Shares
Share via
Copy link