maja-fotografije-bajka
Foto: Maja Macanović
Lifestyle Vesti Novi Sad

Njene fotografije su kao iz bajke

Fotografkinja Maja Macanović putem manipulacije fotografijom stvara neki novi, bajkoviti svet. Kroz radove kao da priča priču, izražava spontanost i ljudske emocije.

Ona ima 22 godine, a fotografijom je počela da se  bavi  pre 4 godine.

fotografije-maja-prolece
Foto: Maja Macanović

– Sve je nekako krenulo  zapažanjem raznih stvari u mojoj okolini  na jedan drugačiji način, to me je oduvek zaista oduševljavalo. Vremenom su me počele zanimati malo maštovitije, tematske fotografije, koje su mi iskreno dolazile u snovima. Iz tog razloga sam odlučila da sama  naučim fotošop i razne tehnike uređivanja fotografije. Bio mi je potreban u ostvarivanju svih  tih nekih ideja koje su se motale po glavi. Prijavljivala sam se na razna takmičenja,  kako strana tako i domaća. Polako sam nizala uspehe, što me je još više motivisalo da učim i radim.

Koje osobine danas mora da ima jedan fotograf?

-Što se tiče osobina, svaki fotograf koji želi da uspe mora da ima strpljenja. Mora biti uporan, istrajan  i originalan.

Prilikom fotografisanja vodiš računa o estetici, koliko je ona inače prisutna u tvom životu?

-Estetika mi je veoma bitna, kako na fotografiji tako i u privatnom životu. Moglo bih se reći da sam perfekcionista. Po meni,  to je i vrlina i mana u ovom poslu,  jer dosta iscrpljuje.

fotografije-maja-crvenkapa
Foto: Maja Macanović

Može li od fotografisanja da se živi u Srbiji?

-Mislim da se od fotografisanja može živeti, ali se prvo mora dosta uložiti.  Ne mislim samo finansijski, već i u sebe… Trud i rad se uvek na kraju isplate.

Šta te inspiriše?

-Fotografija koja me najviše opisuje, pa, rekla bih da je iz kolekcije  ’’Woman, everyday inspiration’’.  Volim da prikazujem tu vrstu emocije, žensku snagu i nežnost kroz fotografiju.

fotografije-maja-krila
Foto: Maja Macanović

Koje fotografe iz Srbije bi istakla, ko su ti uzori?

-Fotografa kojeg bih posebno istakla je Milan Josipović iz Srbije. Dopada mi se njegova tehnika rada. Proputovao je dosta, sa svakog putovanja vraćao se sa pričom koju je nama prenosio putem fotografija.

Kakvi su ti planovi za budućnost?

-Plan za budućnost mi je da postanem još bolji fotograf, da delim svoje radove sa ljudima na izložbama, da se takmičim i budem primećena.

Pogledajte još neke njene fotografije

 Više o najlepšim fotografijama Novog Sada

 

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

1 Comment

Klikni da komentarišeš