Balkan

Majka ošamarila ćerku jer objavljuje 18+ fotke na internetu, optužena za nasilje u porodici

policija-hrvatska
Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ANTONIO BAT

Majka je uhapšena nakon što je ošamarila ćerku i provela je dva dana u policijskom pritvoru, a nedavno je osuđena za nasilje u porodici.

Prema presudi, Кarla (51) je prošlog aprila oko 19:30 u jednoj kući u Zagrebu izvršila fizičko nasilje u porodici nad ćerkom Lindom (34) „na način da ju je udarila otvorenim dlanom u lice“.

Policija je odmah uhapsila Кarlu i privela je. Кarla je na suđenju negirala nasilje.

Ona kaže da je tog dana došla kod ćerke i dečka jer se mesecima nije čula sa njom, a sumnjala je „da se bavi nekim nemoralnim poslom jer joj je sin pokazao na društvenim mrežama da objavljuje golišave fotografije“, piše Danica.hr.

– Htela sam da razgovaram o tome sa svojom ćerkom, ali mi je rekla da izađem napolje. Tada je njen dečko pozvao policiju. Nije tačno da bih svoju ćerku vređala rečima kurva, a nije ni da bih je ošamarila – branila se majka na sudu.

Ona je istakla da sa Lindom nikada nije imala problema, završila je srednju školu kako treba, zaposlila se i bila je dete za primer.

Linda je, pak, rekla da je njena majka tog dana ušla u otključanu kuću i počela da viče na nju, pa je odbila da govori tim tonom.

– A onda me je majka iznenada ošamarila rukom po licu. Nekoliko puta sam joj rekla da izađe, pa smo kasnije pozvali i policiju. Sa majkom sam u lošim odnosima jer sumnja da sam prinuđena da se bavim prostitucijom i nemoralnim aktivnostima, što naravno nije tačno – rekla je ćerka.

Ona posebno ističe da nije imala nameru da pokreće bilo kakav pravni postupak protiv majke, već je pozvala policiju isključivo sa namerom da je udalji.

Ona je rekla i da ne želi prekršajni postupak protiv svoje majke i da se ne smatra žrtvom porodičnog nasilja od strane njene majke.

Međutim, za takav stav je već bilo kasno jer je policija slučaj prijavila sudu. Zbog toga je sudija proglasio Кarlu krivom i kaznio je sa 220 evra.

Pošto je dva dana provela u policijskom pritvoru, treba da plati samo 140 evra. Uz to, mora da plati i 40 evra za troškove postupka.

Presuda sudije za prekršaje je neobavezujuća i Кarla se na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku. Lindine reči je na sudu potvrdio i njen dečko, koji je bio svedok nemilih scena u kući.

Majka otela sopstveno dete iz hraniteljske porodice i pobegla u Meksiko, policija 5 godina tragala za devojčicom

76 Shares
Share via
Copy link