Magazin

Jel vam smeta kad vaša devojka stavlja polugole slike na društvenim mrežama?

shutterstock_image-2021-07-06T114549.796
Foto: Shutterstock

Pojavom društvenih mreža umnogome se promenio društveni život, a jedna od stvari koje su se poslednjih godina pojavile kao društveni fenomen svakako su fotografije devojaka, ali i mladića koje se postavljaju kao deo lične promocije, samoreklame i jedna vrsta kataloga za zainteresovane posmatrače.

Nekada je deo ženske populacije maštao o naslovnici Plejboja, ali danas značaj takvih magazina gotovo i da ne postoji jer se devojke samoorganizuju i fotografije objavljuju na svojim profilima po Instagramu, Fejsbuku i drugim platformama.

Škakljiva tema koja zadire u muško-ženske odnose, iritira agresivne feministkinje i provocira tradicionalne muškarce koji vole da pogledaju druge žene, ali ne vole kada njihove izabranice objavljuju polulascivne fotografije i traže pažnju drugih muškaraca putem lajkova na mrežama.

Jedan korisnik Redita započeo je ovu interesantnu temu pitanjem:

„Jel vam smeta kad vaša devojka stavlja polugole slike na društvenim mrežama pogotovo sada tokom letnjih meseci? Koja vam je granica? Ipak neke devojke vole da stavljaju ’provokativne’ slike u kojima se ’reklamiraju’ guze i sise.“, upitao je jedan od korisnika, uz dodatak: „Pogotovo ako vam je veza ozbiljna i planirate brak u budućnosti.“

Tema je očigledno bila i više nego plodonosna što se tiče ostalih komentara, a kao i uvek humor je preuzeo primat.

“Ajde u letnjim mesecima, ali kada počinje stavljati gole slike zimi…”

„Baci link da procenimo o čemu se tu radi.“

„Ne znam, možda bi mi i smetalo da imam devojku.”

„Žena nikad nije tvoja, samo je tvoj red…”

„Što pitaš to ovde kada većina ljudi ovde nikad nije imala devojku?”

Bilo je onih koji na pitanje odgovarali pitanjem.

„Da li devojkama smeta ako njihov muškarac gleda ženske profile koji imaju iste slike kao ona?”

„Pre nego što si se smuvao sa njom si je garant zapazio zbog takvog sadržaja. Zašto misliš da ima želju da to promeni nakon što se smuvala sa tobom?”

Za druge je priča jasna, okrivljujući nedostatak samopotvrde kod osobe koja takve fotografije objavljuje na mrežama.

„Očigledno to radi jer je navučena na dopamin društvenih mreža.”

„Iskreno svako ima pravo da radi šta želi, ne smeta mi. Samo se zapitam koja je pozadina te nesigurnosti i potrebe za online validacijom. Ne bih želeo da imam partnera koji ne može sam sa sobom da izgura unutrašnje borbe nego se okreće jeftinim sajber ugođajima – to bi mi bio jedini problem.”

Neki korisnici su se potrudili da daju opširnije i znatno ozbiljnije odgovore.

“Ti si je izabrao, i možda ona shvati koliko je to čudno, al možda ti se i obije o glavu i ona nađe drugog kome to ne smeta. Ona očigledno ima potrebu to da radi i ako joj zabraniš biće nesrećnija i možda nešto smisliti tebi da zabrani i tako u nedogled. Razmisli ti šta tebi zaista smeta i da li možeš da promeniš pogled na to.

Da li ti smeta cela ta kultura, da li ti je vulgarno da vidiš i druge devojke, nečije ćerke, tako na Instagramu gole? Kakav će ona biti primer vašoj deci? Da li osećaš da ona kači ipak posebno nepristojne slike? Da li je vaša veza slaba? Da li se plašiš da u vašem slučaju je dovoljno da je neki drugi lik primeti i da će ona odmah da odustane od vas? Da li su te fotografije u tvom svetu već prvi stepen prevare?

To su sve stvari koje ti treba da rešiš sa sobom jer bi u suštini trebalo da budeš ok sa tim ponašanjem ako je takva bila i pre vaše veze. Ne treba nikad ulaziti u vezu sa ciljem da menjaš osobu. Npr ako se zaljubiš u prostitutku ne treba da tražiš od nje da se odrekne svog poziva da biste bili zajedno. Znaš kakva je i samo je do tebe da vidiš da li je to prihvatljivo ili bi radije neku koja kači samo fotografije kučića i pejzaža na svoj insta. Srećno.”

„Druže, je l ona to radila pre tebe, ili je otkrila čari Stojanovih lajkova po njezinim golim obrazima, tek nakon početka veze? Rekao bih da je verovatnije ovo prvo.

Ako je tako, onda si dobio to što si tražio? Da, postoji kompromis, ali zašto si u startu pristao na to, a sad ti toliko smeta i brineš o porodici i slavskom kolaču? Promenio si se?

Svako ima pravo i treba da se menja. Onda promeni i partnera, ili probaj da razgovaraš pa vidi da li će se promeniti ili ćeš biti zamenjen.

Ako je druga opcija po sredi, isto imate pravo da se menjate i onda ako je to taj pravac, onda se i promenite.

Izrazito toksično ponašanje koje se na ovim prostorima sreće pa, kao dobar dan. Kad je ja oženim/udam se za njega, ima da se ne viđa sa onim kurvetinama drugaricama/neće više u kafani svako veče sa ortacima….

Pa, znamo kako to završi. Ili pukne brak, ili deca budu neurotici zbog konstantne presije i stresa.

Alo domaćini, ne ide to tako.

Moraš biti čovek od integriteta. Ne sviđa ti se da samo tvoja žena pokazuje dupe i sise, ali tuđe bi da gledaš? Licemerno i jadno.

Ako ne želiš da ‘dozvoliš’ svojoj, onda skrati sebi muke i nađi sebi ženu kojoj neće imati šta da ‘braniš’ jer ćete ili biti istih pogleda, ili se lako dogovoriti.”

Kakav je vaš pogled na ovu temu? Smeta li vam ta samopromocija vaših partnera po društvenim mrežama? Pišite u komentarima.

Milica Dabović izbacila zadnjicu u prvi plan, pa poručila: Mozga nemam, al zato dupe imam za 3!

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

63 Shares
Share via
Copy link