Novi Sad Top 10

Nikada nije kasno: 8 najboljih studija za jogu u Novom Sadu

joga-novi-sad-naslovna

Kada kažemo joga, prvo pomislimo na vežbe tela i disanja. Sam naziv “yoga”, potiče od sanskrita, drevnog jezika Indije i znači ujediniti, tako da je joga zapravo drevna nauka, kojom se postiže idealna harmonija tela, duha i uma. 

Pored toga što blagotvorno deluje na organizam zbog fizičke vežbe, joga takođe podstiče mentalno i emocionalno blagostanje, pomažući u smanjenju stresa, poboljšanju koncentracije i stvaranju opšteg osećaja mira i zadovoljstva.

Istraživali smo gde u Novom Sadu može da se praktikuje joga, a ovo su 8 najboljih studija joge u Novom Sadu, koji nude najrazličitije mogućnosti.

Bibindu Yoga Studio

Bibindu-joga-studio-novi-sad

 „Ljubav je most između tebe i svega. Sanjaj, želi, uradi“!

Ukoliko tražite najbolji joga studio u Novom Sadu, Bibindu svojim kvalitetom rada bez dileme zaslužuje preporuku Br. 1! U prijatnom i prostranom ambijentu, smeštenom na Limanu 4, imate jedinstvenu priliku da vežbate sa Biljanom Penjašković, vašim učiteljem joge, kojoj je fokus na velikoj posvećenosti i stalnom usavršavanju. 

Završila je za instruktora Hathe u školi joge Dragana Lončara. U Samyak školi, kod učitelja Rakesha Shivarama je završila stil Vinyasa i u njihovom Institutu za jogu i Ajurvedu u Majsoru u Indiji za naprednog učitelja joge.

Uz moto „Samo nežno prema sebi“, Biljana posebnu pažnju posvećuje svakom polazniku i njegovom nameštanju u položaj.

Ovde se praktikuju Hatha Yoga i Vinyasa, ali i sve popularnija Yoga Props, uz korišćenje specijalnih točkova, kaiševa i ciglica od plute. Bez obzira da li ste početnik ili jogu praktikujete već godinama, ovi rekviziti pomažu da vam asane budu pristupačnije i da pomerite svoje granice.  

Posebno vodeći računa o higijeni i udobnosti, ističemo da se ovde vežba na legendarnim Manduka prostirkama, koje su izbor mnogih svetski poznatih jogija. 

Namenjeno svim starosnim dobima, vežbanjem u Bibindu Yoga studiju osetićete brojne benefite: razgibanije i protočnije telo, jačanje dubokih mišića uz kičmu, čime vremenom nestaje bol u leđima, osećaj rasterećenosti i fokusa, blagotvorno delovanje na varenje i nadutost, fleksibilnist zglobova i sprečavanje propadanja hrskavice, regulisanje rada srca, smanjenje strahova i anksioznosti, povećanje samopouzdanja i svesti o sebi, smanjenje simptoma alergija i zapušenosti nosa. 

 • Grupni časovi – Grupe od 10 polaznika, što omogućava da se svakom ponaosob posveti pažnja i ukaže na greške tokom vežbanja, uz poseban akcenat na asistencijama, tako da ste uvek sigurni da ste zauzeli dobar položaj. Samim tim, napredak je brzo uočljiv. Sve ovo će puno pomoći i ako budete poželeli samostalno da vežbate kod kuće.
 • Online časovi – Ako niste u Novom Sadu ili čak u našoj zemlji, a želite časove joge uz online pristup, sve je moguće! Uz online možete se pridružiti grupnim časovima čak iako niste u mogućnosti da dođete u studio.
 • Individualni časovi – Program je namenjen svima vama koji želite čas u vreme koje vama odgovara. Realizuje se po dogovoru. 
 • Za sve informacije o upisu, pozovite broj telefona  063/ 597-530  ili pišite u DM na Bibindu društvenim mrežama:

https://www.instagram.com/bibinduyogastudio/

https://www.facebook.com/bibinduyogastudio

https://www.tiktok.com/@bibinduyogastudio

 • Radno vreme: 

Ponedeljak, sreda:  17:00-22:00 

Utorak, četvrtak:  7:00-10:00 i  17:00-22:00

studio-za-jogu-u-novom-sadu-2

Hipokrat Joga Studio

 • Adresa: Radnička 7, Novi Sad
 • Telefon: 063/ 568-605

Hipokrat joga studio u Novom Sadu postoji više do 10 godina.Odnedavno se nalazi u potkrovlju vile nadomak Spensa, a svojim polaznicima nudi razne mogućnosti, od Hatha joge početni novo, do terapeutske Hatha joge (otklanjanje bolova u leđima, ispravljane deformiteta kičme, poboljšanja pokretljivosti svih zglobova). 

U ovom joga studiju mogu vežbati i trudnice koje su prešle 12. nedelju trudnoće, uz odobrenje svog ginekologa, bez obzira da li su pre praktikovale jogu ili ne. 

Zanimljiva je i njihova ponuda joge za mame i bebe, gde se pored vežbi za otklanjanje stresa i bolova, sa kojima se novopečene mame svakodnevno sreću, pažnja posvećuje i bebama. Sa njima se rade masaže i vežbice koje podstiču varenje, prati se motorički razvoj i jača duhovna i fizička veza između majke i deteta. 

Ambijent je sa puno svetla i prirodne ventilacije, a pored joge, ovde se često održavaju i razna predavanja na temu alternativne medicine.

Joga za savremenog čoveka

Udruženje „Joga za savremenog čoveka“ je osnovano radi ostvarivanja humanitarnih ciljeva u oblasti teorije i prakse joge. Osnivači su višegodišnji vežbači joge koji su se lično uverili u njenu delotvornost i dobrobiti. 

Inspirisani pozitivnim iskustvima, okupili su se oko zajedničke ideje da promocijom i  podučavanjem joge omoguće i drugim ljudima da steknu korist od njene primene. 

Njihov moto zato i jeste: „Vežbamo i podučavamo s ljubavlju“. U Udruženju se može praktikovati klasična joga,  joga za kičmu, yin joga, joga disanja relax joga, kao i meditacija.

joga-centar-novi-sad-2

Joga u svakodnevnom životu 

 • Adresa: Svetozara Ćorovića 5, Novi Sad
 • Telefon: 060/0108-128

“Joga u svakodnevnom životu” u Novom Sadu je počela s radom 1981. godine, dolaskom njenog osnivača, Paramhans Svami Mahešvarananade. Kroz ovo udruženje, koje gotovo pola veka kontinuirano radi, prošlo je hiljade vežbača joge u Novom Sadu. 

Polaznici ovde mogu da izaberu jogu za kičmu (odnosno za prevenciju bolova u leđima). Ovaj kurs odgovara svim starosnim grupama i ne zahteva akrobatske sposobnosti. 

Na kursu klasične joge vežbanje je podeljeno na 8 nivoa koji sadrže: 

 • fizičke vežbe – ASANE
 • tehnike disanja – PRANAJAME
 • tehnike opuštanja
 • tehnike čišćenja i buđenja organizma
 • tehnike meditacije – MEDITACIJA SAMOANALIZE 

Blok Yoga

 • Adresa: Braće Jovandić br.9, Novi Sad
 • Telefon: 063/841-09-98

Studio Blok joga, postoji više od 5 godina u Novom Sadu, a kod njih polaznici mogu da nauče kako da disanjem ujedine svoj um i mišiće i postignu fantastičan osećaj poleta, fleksibilnosti i snage. 

Osim početnog Hatha nivoa joge, ovde ima više različitih programa i nivoa Flow joge. Flow joga uči polaznike i pravilnim tehnikama disanja, kao i kako da usklade pokret i dah, kako da angažuju odredjene grupe mišića, na šta da usmere pažnju dok su u u položaju. 

Srednji nivo Flow joge asanama daje fluidnost i polako uključuje i dinamiku, dok se na naprednom nivou uvrtanja i ekstenzije podrazumevaju, pa se tako često čuje i krckanje sopstvenih zglobova.

U ovom studiju se može vežbati još i Pilates Flow, Vinyasa joga početna, ali i Ashtanga joga koja se preporučuje samo dugogodišnjim praktikantima.

Zen – Yoga centar

 • Adresa: Ignjata Pavlasa, Novi Sad
 • Telefon: 066/241-443

U Zen yoga centru možete da birate nivo koji vam odgovara, ali i različite programe za kičmu, bolji san, dinamičnu jogu ili jogu protiv stresa i anksioznosti. 

Ljubitelji kineskog Tai čija, ovde mogu da nađu za sebe pravu konbinaciju, jer se nudi Či (Chi) joga program srednjeg intenziteta. To je kombinacija kineskog Tai Čija i nekoliko stilova joge: Hatha joga (osnovna joga), Flow joga (povezani pokreti i sekvence), Jin joga (duže zadržavanje u određenoj pozi i mirovanje). 

Zanimljivo je da se registrovanjem na sajtu Zen Yoga centra, časovi joge mogu pratiti online, a uplatom mesečne članarine imate neograničen pristup za sve programe.

joga-u-novom-sadu

Joga studio Irena

 • Adresa: Bulevar Evrope 17/A, Novi Sad
 • Telefon: 063/786-07-07

Iren Molnar više od 20 godina praktikuje jogu i predaje jogu u Novom Sadu. Usavršavala se kod poznatih instruktora joge i nosilac je nekoliko sertifikata. U njenom studiiju polaznici mogu da vežbaju Hatha jogu, a specijalizvala se i za prenatalnu jogu. 

Ceo program joge za trudnice pomaže da se buduća mama oseća bolje, lepše i samopouzdanije. Ukoliko je trudnoća bez komplikacija, bez obzira na to da li ste iskusni vežbač joge ili je nikad pre niste vežbali možete opušteno da uživate u časovima prenatalne joge.

U Studiju Irena, polaznici mogu da dobiju i kurseve Shadow (senka) joge. Senka joga koristi sistem 3 fiksne forme kretanja: stojeći položaji, kružni pokreti zajedno sa ritmičkim disanjem i udijana bandom (uddiyana bandha). To su kombinacije koje se koriste da bi se otklonile blokade u čovekovom organizmu.

Kada se ove forrme usvoje, osoba je spremna da radi asane, mudre i pranajamu.

Joga OM

 • Adresa: Janka Veselinovića 24, Novi Sad
 • Telefon: 063/189-89-98

Sportsko udruženje Joga Om nudi vežbanje klasične joge i joge za kičmu. Ukoliko se redovno vežba može dovesti do buđenja uspavanih sposobnosti, unutrašnjeg mira, opuštenosti, mentalne bistrine i poboljšanja memorije. 

U ovom studiju se može ovladati tehnikama meditacije, kojom se osvešćuje funkcionisanje uma posmatranjem misli i osećanja, i produbljuje se osećaj unutrašnje tišine i mira. 

Joga Om nudi i vežbanje online, a u ponudi imaju i vaučere kojim se draga osoba može obradovati časovima joge.

Talya

 • Adresa: Kopernikova 34, Novi Sad
 • Telefon: 065/24-94-224

Časovi joge i sirove biljne ishrane u prijatnom ambijentu porodične kuće na Detelinari. Talya je osmišljena kao mesto okupljanja koje nudi raznovrstan program i inspiriše da se posvetite svom telu, umu i duhu. Raznolik program osmišljen je tako da polazniku pomogne da stekne navike, isprobavajući različite stilove joge i osluškujući šta mu najviše odgovara.

U ovom studiju se, pored časova joge, održavaju i časovi sirove biljne ishrane i časovi magičnih rituala – četrdesetominutni online časovi joge i disanja koji se održavaju u toku radne nedelje u 6:45 i 8:05. Imaju za cilj da pripreme telo i um za uspešan novi dan.

11 fenomenalnih koristi joge na žensko zdravlje i opšte blagostanje

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link