Magazin

“Ko je za bocku”: Skandal u Nišu, pacijentkinja snimala provokativne fotke u Domu zdravlja

pacijentkinja-dom-zdravlja-nis
Foto:printscreen/facebook/danijela nesic

Pomoćnica direktora Doma zdravlja u Nišu Danijela Nešić najavila je danas da će ta zdravstvena ustanova preduzeti zakonski predviđene mere protiv pacijentkinje Katarine Đ. zbog provokativnih i uvredljivih fotografija i video zapisa koja je napravila u vreme pauze u jednoj od intervencija službe opšte medicine, kao i u kartoteci zdravstvene ambulane “Donja Vrežina”, piše Nova.

Nešić je kazala da se pacijentkinja javila jednoj od intervencija opšte medicine jer je imala nalog za injekcije.

– S obzirom da ovakvim ponašanjem nanosi veliku štetu ugledu Doma zdravlja Niš, kao zdravstvenoj ustanovi sa renomeom i ugledom, i da je bez pitanja slikala provokativne i uvredljive fotografije i snimala video zapis koji je ponižavajući za našu struku, bićemo prinuđeni da preduzmemo određene mere u okviru zakona – navela je Nešić u objavi na Fejsbuku i podelila fotografije i video snimke koje je napravila Katarina Đ.

Na jednom od snimaka koja je pacijentkinja napravila vidi se kako, vrlo oskudno odevena, sedi za stolom na mestu koje je namenjeno medicinskim sestrama i namešta dugu kosu, a na drugom snimku se vidi kako sa pulta na kome se nalaze špricevi i igle, jednom rukom drži šrpic, a drugom otvara iglu.

Na tom video snimku napisala je “Ko je za bocku”.

Katarina Đ. objavila je i fotogafiju na kojoj se vidi kako drži šoljicu kafe u prostoriji gde se nalaze zdravstveni kartoni pacijenata.

Srpski Domovi zdravlja pred raspadom

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link