Magazin

Najsrećnija životinja na svetu živi u Australiji i opstanak joj je ugrožen zahvaljujući ljudima

kuoka
Foto: Quokka selfie, UI International Programs / Flick

Da li ste čuli za kvoke? Ove životinje smatraju se najsrećnijima na svetu, a iako mnogi ljudi još uvek nisu ni čuli za njih potpuno je razumljivo ukoliko im zavide na njihovom životnom stavu.

Postoji li živo biće kojem u ovom životu misija nije potera za srećom? Iako je ona relativna stvar i za svakoga znači nekada i sasvim suprotne stvari, čini se da su neka bića ipak predodređena da budu nasmejana, srećna i zadovoljna svakim novim uzdahom.

Kvoke žive u Australiji, a u poslednje vreme postale su istinska internet senzacija. Ukoliko imate sreću da putujete svetom i avantura vas nanese ka ovom dalekom kontinentu, obavezno posetite ostrvce Rotnest na zapadu Australije i škljocnite selfi sa kvokom kako bi imali još jednu divnu uspomenu.

kvoka 1
Printscreen

 

Ove životinje su vrlo društvene. Žive u zajednicama i pretežno se hrane biljkama. Na pomenutom ostrvu Rotnest živi najveći deo populacije, a u celoj Australiji ima tek oko 12 hiljada jedinki.

Otkrivene su tokom 17. veka kada su prvi doseljenici mislili da se radi o džinovskim pacovima.

Ukoliko budete srećnici koji će imati prilike da posete ovo ostrvo i naprave nekoliko fotografija sa ovim nasmejanim stvorenjima, morate voditi računa o dve stvari. Dodirivanje i hranjenje kvoka strogo je kažnjivo zakonom jer vrlo lako može prouzrokovati smrt ovih predivnih životinja.

Ova ljupka stvorenja su nažalost od strane Međunarodne unije za zaštitu prirode proglašena ugroženom vrstom kojoj preti izumiranje.

Izvor: Djole.dog

Najsrećnije pleme na svetu ne zna za brojeve ni vreme, i svakih 6 godina menjaju imena

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

42 Shares
Share via
Copy link