Magazin

Sanja oborila rekord u kvizu “Potera”, sama pobedila Tragača i osvojila 500.000 dinara

sanja-pavlovic-potera
RTS

Jedanaesta sezona Potere donela je puno pobedničkih epizoda tokom kojih smo srčano navijali za takmičare. Profesorka književnosti i ljubiteljka kvizova, Sanja Pavlović, u ovonedeljnoj epizodi samostalno je pobedila Tragača Žarka i osvojila 500.000 dinara.

Time se upisala na listu rekordera Potere, postavši prva žena kojoj je pošlo za rukom da potpuno sama osvoji ovoliki iznos.

Sanja Pavlović, diplomirani filolog komparatista i profesorka književnosti, nadala se da neće morati da odmerava znanje sa Tragačem Žarkom jer, kako sama kaže, previše dobro poznaje sve oblasti, a upravo on je dočekao u drugom delu kviza.

Po prirodi neustrašiva, prihvatila je izazov i borila se za ponuđenu višu sumu i na oduševljenje gledalaca odnela pobedu.

sanja-pavlovic-potera-2
RTS

Na početku igre bilo je pomalo neizvesno jer je Sanja na prvo pitanje pogrešno odgovorila, ali onda se desio preokret. Koncentracijom, brzinom i nizom tačnih odgovora, Sanja je osvojila i odbranila 500.000 dinara.

U finalnoj igri je obezbedila sebi toliku prednost nad Tragačem da se odmah moglo reći da je stvar rešena.

Takmičarski tim su, osim Sanje, činili i Igor Stefanović, diplomirani inženjer zaštite na radu, Luka Vučković, psiholog, kao i najmlađi saigrač ekipe, Đorđe Knežević, učenik gimnazije.

Iako se nadala finalnoj igri sa svojim timom, Sanja je ostala sama i uprkos tome osvojila nagradu.

Sanja se ovom pobedom pridružuje rekorderima, ali i svim ženama koje pamtimo po uspehu i nezaboravnim rezultatima u Poteri, poput Eme Avramović, Ive Brkić, Ljiljane Radulović Dimitrov, Jelene Dimić, Katarine Šoković i mnogih drugih.

Njen uspeh dokazuje da kvizovi nisu samo muška sfera interesovanja, a ona se nada da će podstaći i inspirisati druge žene da pokažu svoje znanje i dobro se zabave u igri sa dobro poznatim Tragačima.

Preminuo takmičar kviza “Potera”: Aleksandar imao 11 tačnih odgovora i tragač mu čestitao na znanju

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link