Beograd Koronavirus

Bez zakazanog termina za vakcinaciju danas se na Sajmu čekalo i po 3 sata (VIDEO)

Veliki broj građana koji nije imao zakazan termin za primanje vakcine protiv korona gripa danas je čekao u redu na Beogradskom sajmu i po duže od tri sata.

Kako su rekli volonteri ispred Punkta za vakcinaciju u Hali 11, broj građana koji nisu došli po pozivu, a čekaju u redu za kinesku vakcinu Sinofarm, ne smanjuje se od ranih jutarnjih časova.

red-vakcine

Pre nekoliko dana formirana su dva reda na Sajmu, jedan za one koji imaju zakazan termin na kojem danas nije bilo gužve, a drugi za one koji dolaze samoinciijativno, a koji se prostirao skroz do rampe na ulazu za automobile.

 

Red za vakcinaciju na Beogradskom sajmu – red za one koji su došli nezakazani

Posted by Danas on Sunday, January 24, 2021

U proseku se, kako kažu građani, čeka i po više od tri sata.

„Došla sam u 11, čekam već više od tri sata“, rekla nam je mlađa devojka koja je skoro stigla već do ulaza.

Volonteri napominju da u proseku na pet minuta u Halu 11 uđe oko 20 osoba.

red-vakcinacija

„Očekujemo sutra možda manju gužvu, jer je danas došao i veliki broj mlađih ljudi koji verovatno radnim danima zbog posla ne mogu“, objasnio je za Danas jedan od redara na ulazu.

Procedura po ulasku na vakcinaciju (popunjavanje formulara, elektronska registracija, razgovor sa lekarom i primanje vakcine) ne traje duže od 15 minuta, nakon čega je neophodno da se u čekaonici odsedi još 15-ak minuta kako bi se ispratile eventualne reakcije.

Broj prostorija u kojima se vakcinišu građani je povećan u odnosu na prethodne dane.

Od utorka se očekuje da počne vakcinacija i u Hali 3 Beogradskog sajma, u kojoj su pripreme uveliko u toku, odnosno postavljanje boksova za primanje vakcina.

Na izlazu iz Hale 11 postavljene su dve knjige utisaka.

„Hvala puno! Svi ljubazni, brzi!“, „Svaka čast za organizaciju“, „Puno hvala svim zaposlenima i volonterima. Oduševljena sam organizovanošću i ljubaznošću“, „Svaka čast herojima našeg zdravstva“, „Imunizacija predstavlja najznačajniji korak u borbi protiv zaraznih bolesti“, neki su od komentara na poslednjim stranama knjiga utisaka.

Počela masovna vakcinacija u Novom Sadu, pozvano prvih 730 prijavljenih (FOTO+VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
121 Shares
121 Shares
Share via
Copy link