Magazin Putovanja

Kako je Ada Bojana prešla put od kul mesta, do stecišta hipstera koji kućicu plaćaju 400 €

ada bojana
Printscreen

Letovanje u kućicama na Adi Bojani odavno je postalo deo statusnog simbola, pozeraja zbog čega je ovo jedinstveno mesto svakom novom sezonom gubilo neporecivu draž. Komercijalizacija je donela i veće cene koje će u ovoj sezoni predstavljati luksuz za mnoge koji su o Bojani razmišljali kao o ovogodišnjoj destinaciji za odmor.

Kućice na Adi Bojani vrlo često su omiljeni izbor za letnji odmor onih koji žele da pobegnu od gužve i uživaju u malo drugačijem morskom ambijentu. Ipak, ove godine će možda razmisliti dvaput kad vide cene.

Kakva je situacija u centru sezone – dakle krajem jula i početkom avgusta – sudeći prema Airbnb ponudi, prosek po noćenju u nekoj od tih kućica na vodi je 123 evra.

I čini se da jeste – cena iznajmljivanja najvećeg broja kućica u tom periodu kreće se oko 100 evra po noćenju, što bi moglo da iznenadi one koji su proteklih godina u njima boravili za 50-60 evra. Još može, doduše, poneka da se nađe i po „staroj ceni, ali na malo većoj udaljenosti od plaže.

U međuvremenu su se pojavili i smeštaji koji se više i ne mogu baš zvati „kućicama“, jer su iz nekog razloga ponele prefiks luks, mada je njihov glavni adut i dalje terasica s ljuljaškama za „čiliranje“ i direktnim prilazom reci. Neki su pretvoreni u prave vile uz reku i iznajmljuju se za 200 do 400 evra po noćenju.

S druge strane, ako se odlučite za kamp, u tom periodu se prema aktuelnom cenovniku mesto plaća 4,60 evra dnevno po osobi i isto toliko za šator, dok je soba s polupansionom 30-50 evra dnevno po osobi.

Izvor: Nova.rs

Ada Bojana posle 20 godina vraćena isključivo nudistima, uklonjena ograda koja je delila plažu na 2 dela

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

276 Shares
276 Shares
Share via
Copy link