Balkan Magazin

Budvanski hotel “Loza” u kom se skoro 100 ljudi otrovalo hranom nije imao dozvolu za rad

budva
Printscreen

Crnogorska turistička inspekcija ponovo je zatvorila hotel “Loza” u Budvi nakon skandala u kojem se čak 96 gostiju otrovalo hranom.

Objavljeno je da ovaj hotel nema odobrenje rad, a tu informaciju potvrdila je i Ana Vujošević, vršilac dužnosti direktora crnogorske Uprave za inspekcijske poslove.

Ona je naglasila da je ovo čak osmi put da turistička inspekcija pečati hotel “Loza” u poslednja tri meseca, a da je sedmi put pečat skinut nakon čega je slučaj prijavljen i nadležnom kotorskom tužilaštvu.

Nakon što je masovno trovanje prijavljeno, Uprava za bezbednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove izvršila je uzorkovanje i hitnu inspekciju u hotelskom restoranu posle čega je i zabranila služenje hrane.

Turisti otrovani hranom odseli su u hotelu “Loza”, ali još uvek nije tačno utvrđeno na koji način i čime je došlo do trovanja gostiju.

Crnogorski Institut za javno zdravlje saopštio je da su otrovani turisti, među kojima je većina stranih državljana, dobrog zdravstvenog stanja i da nije bilo težih komplikacija.

Navedeno je i da su u toku epidemiološka istraživanja, te ispitivanje mikrobiološke i fizičko-hemijske ispravnosti uzoraka, kao i da će javnost o rezultatima biti blagovremeno obaveštena, prenosi Srna.

Masovno trovanje turista u Budvi, 100 ljudi se otrovalo hranom, kolaps u bolnicama

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link