Putovanja Vesti

Ada Bojana posle 20 godina vraćena isključivo nudistima, uklonjena ograda koja je delila plažu na 2 dela

ada-bojana
Foto: Gezim Mavrić

Čuvena ulcinjska plaža Ada Bojana, od sada će najverovatnije biti na raspolaganju isključivo nudistima. Plaža će biti vraćena u korišćenje nudistima, zbog kojih je i otvorena, te preorijentisana u svoju prvobitnu namenu. Ogradu koja preko dve decenije delila plažu na dva dela, radnici su juče sklonili.

To je za “Vijesti” izjavio direktor Ulcinjske rivijere, Bojan Đakonović, u sklopu koje nudističko naselje vrši svoje poslovanje.

– Vidjećemo još, ali vjerovatno više na plaži neće biti mjesta ni za koga osim za nudiste – rekao je Đakonović.

Zaposleni tog preduzeća, uklonili su juče ogradu koja je preko 20 godina razdvajala plažu na veći segment za nudiste i manji deo, namenjen onim “obučenim” posetiocima.

“Vijestima” je Iz Morskog dobra potvrđeno da na kupalištu na Adi nije predviđen deo rezervisan i za one koji nisu nudisti.

Ada je prve turiste ugostila 1973. godine. Nemačka turistička agencija “Miramare” braće Halgat, investirala je oko pola miliona maraka za izgradnju takozvanih crnih vila sa oko 100 kreveta. Bavili su se isključivo naturističkim turizmom.

Vrlo brzo nakon toga postalo je jasno da to nije dovoljno, pa su izgrađene takozvane bele vile i auto-kamp. U to vreme na Adi je moglo da letuje i do 1500 turista. Pre izgradnje mosta, sve do 1987. godine, na Adu se dolazilo skelama.

Kraj elitnog turizma na Adi prekinut je devedesetih godina, sa početkom ratova na prostorima bivše Jugoslavije – u predvečerje sukoba, a po nalogu svoje ambasade, poslednja grupa nemačkih nudista napustila je kamp.

Crna Gora dobila šampionku u izležavanju, Duda bez odmora i pauze ležala 5 dana

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
93 Shares
Share via
Copy link