Lifestyle Recepti Top 10

5 sjajnih recepata sa limunom: od soka do mesa i slatkiša

Piletina sa limunom i ruzmarinom

Sastojci:

3 fileta pilećeg belog mesa

500-1000 grama krompira

1 grančica ruzmarina

2 čena belog luka

1 limun

po ukusu suvi začin, kari prah

ulje, biber, so

jela-s-limunom-piletina

Priprema: Pileće filete bez kože iseći na 2-3 šnicle, da ne bude pretanko. Meso staviti u jednu posudu, preliti sa malo ulja, posuti karijem i vegetom, dodati na listiće isečen beli luk. Sve dobro promešati pa ostaviti sa strane oko pola sata. Za to vreme dok se meso marinira, oljuštiti krompir i iseći na komade srednje veličine. Krompir pouljiti, posoliti, dobro promešati i staviti u pleh. Odgore, po krompirima poređati meso, komade belog luka ugurati ispod mesa da ne gori dok se peče. Između mesa poređati čuperke ruzmarina, a odgore po piletini poslagati kriške limuna. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, a gotovo je kad meso i krompiri blago porumene.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

11 Shares
Share via
Copy link