dino-park-(3)-dinosaurusi
Foto: Jovana Rakić ©
Vesti Novi Sad

FOTO: Zavirite u budući Dino park u Dunavskom parku

Novi Sad u martu naredne godine dobija Dino park, a Novosađani u naredna 4 dana imaju priliku da vide mali deo praistorije u Dunavskom parku. Ovde je postavljeno nekoliko replika dinosaurusa, a predviđen je i zanimljiv program za decu u saletli parka – nastupi dečijih horova, pozorišnih predstava, mađioničari, Haos animatori, fotografisanje sa dinosaurusima. Program traje od 10 – 19 sati do 17. novembra.

dino-park-(5)-novisad
Foto: Jovana Rakić ©

Dino park, jedinstveni edukativno zabavni park sa izložbom dinosaurusa u njihovoj prirodnoj veličini, trebalo bi da bude otvoren u martu 2016. godine. Svojevrsna atrakcija za najmlađe, ali i za celu porodicu upotpuniće turističku ponudu Novog Sada potpuno novim konceptom tematskog i zabavnog karaktera.

dino-park-(4)-novisad
Foto: Jovana Rakić ©

Osmišljen po uzoru na slične u najvećim evropskim gradovima, ovaj park će pored glavne atrakcije – dinosaurusa, pružiti posetiocima mnoštvo drugih sadržaja: muzej dinosaurusa, Dino Dig Site, pozornicu za predstave, bioskop, otvorene saletle, igraonice, adrenalin park, mini ZOO vrt, restoran, suvenirnicu i druge sadržaje.

dino-park-(6)-dunavski-park
Foto: Jovana Rakić ©

Pogledajte kako će Novi Sad izgledati u budućnosti

Stalnu izložbu ovih praistorijskih stvorenja u okviru parka, činiće 21 replika od kojih je većina multimedijalnog tipa. Uz svakog dinosaurusa će biti pripremljen edukativni sadržaj, koji će posetioce na zanimljiv način uvesti u svet kojim su oni vladali milionima godina. Jedna od najvećih atrakcija za najmlađe će svakako biti Dino Dig Site, koji predstavlja ograničen prostor ispunjen peskom u kojem će mališani moći da iskopaju i otkriju fosil dinosaurusa, dok će u muzeju moći da prođu kroz pravi mali lavirint u kojem će biti prikazana evolucija dinosaurusa kroz razne periode.

dino-park-(1)-replike
Foto: Jovana Rakić ©

Uz različite kreativne radionice deca će imati priliku da unaprede svoje veštine i znanja, da vizuelno i akustično dožive ova neobična stvorenja i da uživaju u misterioznom svetu praistorijskog doba.

Brojne atrakcije, edukativni program i interaktivne radionice pružiće mališanima mogućnost da uče kroz zabavu. Dino park će biti smešten u Novom Sadu, u neposrednoj blizini otvorenih bazena SPENS-a, na površini od 1,7 hektara.

 

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share