Lifestyle

Top 5 najzanimljivijih aktivnosti za decu u Novom Sadu

Novi Sad je grad koji nudi razne vidove zabave svim generacija, a takođe i najmlađima. Mnogobrojne igraonice, zabavni parkovi, pozorišne predstave za decu, rodjendaonice, Novi Sad deci pruža mogućnost da uživaju u različitim aktivnostima, a uz to i učiti o svetu oko njih. Izdvojili smo najzanimljivije za decu u Novom Sadu, a vi dodajte svoje predloge.

Dino park

dinosaurusi-novi-sad
© Aleksandar Milutinović

Nova novosadska atrakcija Dino park, koji se nalazi na Spensu, zabavna je kako najmlađima, tako i roditeljima.

Kroz zanimljiv program deca uče da istorija nije dosadna, o tome kako su živeli dinosaurusi i kako su nestali sa zemlje, a u Dino parku čekaju vas replike 24 multimedijalna dinosaurusa. To znači da se oni pokreću i ispuštaju zvuke, što će deci biti naročito interesantno.

Za sva pitanja tu je Dino vodič koji će decu uvesti u zanimljivi istoriju i odgovarati na pitanja. Radno vreme je sedam dana u nedelji od 10 časova do 20 časova.

Celodnevna ulaznica u Dino park za decu košta 200, a za odrasle 300 dinara, dok je za mališane ispod tri godine ulaz besplatan.

Osim toga, ovde vas očekuje je 12D bioskop sa projekcijama dokumentarnih i animiranih filmova, dino restoran i suvenirnica, mini jezero, dino teatar za koncerte, predstave, radionice i još mnogo toga.

Park Zemlja čuda

park_zemlja_cuda
adrenalinpark.rs

Prvi adrenalin park u Vojvodini Zemlja čuda nalazi se na adresi Ćirila i Metodija 94, a prostire se na prostoru preko 1000 kvadratnih metara. Nudi zanimljive prepreke i  staze, sprave koje su raspoređene po dužini, težini i načinu prelaska, a dostupan je svima koji imaju više od tri godine.

Priuštite deci aktivan dan koji će sigurno pamtiti, uz to će se zabaviti uz sportsko penjanje i mnoge druge aktivnosti.

Cela porodica može uživati i takmičiti se, jer ovaj park nije rezervisan samo za decu, već i za odrasle. Okupite ekipu i provedite dan koji ćete pamtiti.

Radno vreme parka vikendom je od 10 do 21 ćas, a radnim danima dvokratno – od 10 do 13 časova, i od 16 do 21 čas.

Dnevna porodična ulaznica za tročalnu porodicu košta 1150 dinara, a za veće porodice 1500 dinara, dok treće dete dobija poseban popust. Ovde možete proslaviti i rođendan deteta kao posebnu avanturu koju će svi gosti dugo pamtiti.

Pozorište mladih

Petar-Pan-19
Pozorište mladih

U okviru scene za decu Pozorišta mladih, zajedno sa mališanima možete pogledati mnogobrojne kvalitetne predstave, koje su prilagođene njihovom uzrastu. Na taj način deca će kroz pozorište učiti o dobru i zlu, istovremeno se zabavljajući uz duhovite dijaloge i dobre kostime.

Predstave za decu uglavnom se igraju vikendom u prepodnevnim satima i u popodnevnim satima, najčešće četvrtkom.

Zabavni park Starli

tenis-za-decu-starli
starli.rs

Ovaj park u svom sklopu sadrži rođendaonicu, igraonicu, kao i sportske terene za igru i zabavu, ali i rekraciju dece. Deca ovde razvijaju fizičke sposobnosti, a za najmlađe organizovani su i kreativno-obrazovni programi za podsticaj nihovih intelektualnih veština.

U zatvorenom prostoru Starlija nalaze se trospratni lavirint sa velikim toboganom, atraktivne gumene igračke na naduvavanje – Zmaj, Džungla, Penjalica i Palmino ostrvo, klizne ljuljaške, bazeni sa lopticama, stolovi za mali fudbal i tajfuni, kao i deo za decu do dve godine sa mekanom površinom i plišanim igračkama, a u otvorenom pedal karting, letnja bašta, saobraćajni poligon za obuku dece u saobraćaju…

Na jednom mestu vaše dete može uživati u mnogim kako zabavnim, tako i edukativnim aktivnostima, uz kvalifikovane saradnike učiti i družiti se sa vršnjacima.

Školice i sportska zabavišta

penjacki_klub_adrenalin_12
Izvor: Penjacki klub Adrenalin

Odnedavno je u Novom Sadu porasla svest u vezi sa značajem sporta u razvitku dece, te su neki klubovi otvorili posebne grupe u kojima deca treniraju na njihovom uzrastu prilagođen način.

Pristupa im se drugačije, a deca se osim pravilima sporta, uče i disciplini i fer igri. Razvijaju se motorne sposobnosti, a sve kroz igru i zabavu.

Primera radi, zabavni park Starli organizuje školu tenisa za decu, karate klub Soko karate zabavište, penjački klub Adrenalin takođe ima grupu najmlađih.

Boravak u prirodi je od neprocenjivog značaja za decu, te savetujemo da u dolazećim lepim danima imate to na umu i deci priuštite raznovrsne aktivnosti, koje će ih udaljiti od jednoličnog sveta kompjutera i igrica.

Saznajte koja su najlepša dečija igrališta

 

Čitajte Luftiku na Google vestima

Aleksandra Aleksić

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Znači od top 5 ne možete ni nabrojati 5, a kamoli izabrati! Ali zato urbanizam plombe , kao i u Beogradu funkcioniše besprekorno! Pogledajte malo na šta nam liče gradovi, prepušteni na milost investitorima i strankama na vlasti!

79 Shares
Share via
Copy link