Manifestacije Novi Sad

Dino park u Novom Sadu otvoren za sve posetioce

Dino park u Novom Sadu počinje sezonu 2017. godine 15. aprila, i radiće svakog dana od 10 do 20 sati. Cena ulaznice je 200 dinara za decu i 300 za odrasle, dok za grupne posete važi popust od 10 odsto (preko 20 osoba).

Dino park je, pored novosadskih mališana, tokom prve sezone posetilo 65.000 gostiju sa strane, uglavnom škola iz Vojvodine.

dino-park-u-novom-sadu
Foto: Aleksandar Milutinović

Dino park se nalazi pored Spensa sa strane Bulevara cara Lazara, a prostire se na 1,7 hektara. Takođe, mališani mogu da uživaju u mnoštvu pratećih sadržaja poput prostora ispunjenog peskom u kojem deca mogu da iskopaju fosil dinosaurusa. Tu su i igraonica na otvorenom, rođendaonica, adrenalin park i streljana, teatar i 12D bioskop.

Novosadski Dino park je prvi naučno-zabavni park u ovom delu Balkana. Ima ukupno 24 replike dinosaurusa iz ere Mezozoika od kojih je većina pokretna. Koliko je ovo važno za Novi Sad svedoči činjenica da nigde u Srbiji ne postoji Dino park, osim u Svilajincu gde postoji izložba dinosaurusa u okviru tamošnjeg Prirodnjačkog muzeja. Najbliži nama Dino park je u Poreču koji je nešto veći nego što će biti novosadski.

dino-park-novi-sad-spens
021.rs

Ova jedinstvena turistička atrakcija, pored postavke replika dinosaurusa, ima bogatu ponudu poput muzeja dinosaurusa, restorana, igraonice, otvorene saletle, bioskopa, mini ZOO vrta, dečijih igrališta, pozornice, adrenalin parka i drugih sadržaja. Ovde možete da pogledate ceo PROGRAM.

Pročitajte još zanimljivih vesti iz Novog Sada

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.3K Shares
1.3K Shares
Share via
Copy link