znamenitosti-novi-sad-aleksandar-milutinovic
Aleksandar Milutinović ©
Vesti Novi Sad

Novom Sadu najviše fali zoološki vrt

Iako Novosađani, ali i turisti ne kriju ljubav prema Novom Sadu, ipak postoji nešto što im  nedostaje. Nedavno sprovedena anketa  na našem portalu je pokazala je šta je to – Zoološki vrt.

anketa_rezultati

Naime, najveći broj ispitanika, 37 odsto ispitanika, odgovorio je da je Zoološki vrt upravo ono što gradu najviše fali. Izgradnja zoološkog vrta u Novom Sadu sigurno bi privukla još i više turista u Novi Sad jer bi to, prema rečima Tihane Putin ispred Turističke organizacije Novog Sada bilo savršen dodatak postojećem programu.

– Takvi rezultati nisu iznenađujući, ali sa druge strane i jesu pomalo neočekivani. Jer mi kroz naš rad sa turistima nismo nikada dobili tu impresiju da im fali zoološki vrt, moguće zato što turisti prilikom boravka u Novom Sadu, obiđu i Beograd, pa tamo posete zoo vrt – kaže Tihana Putin i dodaje da su strani tursti zadovoljni i sadašnjom ponudom, ali da smatra da bi zoološki vrt sigurno bio odličan dodatak turističkoj ponudi Novog Sada.

Ostali ponuđeni odgovori su bili u vezi sa ponudom restorana, noćnih kafića, prostora za decu, šopingom i jedna otvorena kategorija pod nazivom drugo. U ovu kategoriju učesnici ankete su dopisivali različite odgovore, a najčešće su oni bili u vezi sa zelenim površinama, bazenima, parkingom i radnim mestima. Takođe, neki su navodili i groblje za kućne ljubimce, a mnogi su se osvrnuli i na ljude, te prema anketi Novom Sadu nedostaju kulturni, pažljivi i pametni ljudi.

  • Inteligencije građana, više dobrih ljudi, više stanovnika dostojnih ovog grada, više Novosađana … samo su neki od zanimljivih odgovora.

Na drugom mestu, sa 24 odsto, jeste više prostora za decu, što podrazumeva igrališta, zabavne parkove, prostor prilagođen deci itd.

Zanimljivo je da su i pored trenutnih ograničenja po pitanju radnog vremena kafića, odgovori iz ove kategorije tek na trećem mestu. Samo 12 odsto ispitanika odgovorilo je da bi ponuda noćnih klubova i kafića trebala da bude raznovrsnija.

tvrdjava-novi-sad-milan-bab
Milan Babić

Ono što je prema odgovorima dobro u našem gradu i na šta se najmanje se žalimo su restorani i  šoping, pa su odgovori iz te dve kategorije najmanje zastupljeni.

U Srbiji trenutno samo tri grada ima svoje zoovrtove – Beograd, Jagodina i Subotica, a Novosađani se nadaju da će naš grad postati jedan od njih. Pre nekoliko godina, 2011. godine, postojala je mogućnost da Novi Sad dobije zoološki vrt, budući da je cirkus Korona bio spreman da pokloni 100 životinja, a isti broj bi novosadski zoovrt dobio od Beogradskog. Od grada Novog Sada tražilo se samo da obezbedi zemljište, međutim projekat nikada nije sproveden u delo, a sugrađani i dalje žele da u svom gradu vide zoološki vrt. Pre toga, još šezdesetih godina je planirano da se na Dunavu napravi nekoliko veštačkih ostrva gde bi bili kavezi sa životinjama. Ta ideja je odbačena, i ponovo se pokrenula devedesetih godina, kada je čak i određena lokacija na Sunčanom keju i započela nabavka životinja, ali do izgradnje nikad nije došlo.

Kakvo je vaše mišljenje, da li ste slažete sa većinom ili biste pak želeli nešto drugo da vidite u svom gradu?

Pročitajte višo o porastu turizma u Novom Sadu

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Aleksandra Aleksić

Aleksandra Aleksić

3 Comments

Klikni da komentarišeš

  • Sramota da Vas bude Novosađani ako biste da vidite životinje zatvorene u kavezima! One pripadaju tamo gde im je prirodno stanište a ne u Novom Sadu ili bilo kom gradu.
    Edukovati ljude, naučiti ih etici. Toliko.

  • Zoloski Vrt bi zaista upotpunio grad i zivot u njemu.
    Isti moze biti napravljen malo drugacijeg tipa, ne nalik BG, vec prostran u kome bi zivotinje zaista lepo boravile.

Share Follow Tweet Share Share