Magazin Srbija

Vulin: Mene neće biti među živima, a ne u Vladi ukoliko stranci o tome donose odluke

vulin
Foto: Printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin mogao bi pod pritiskom Zapada da bude izostavljen iz nove Vlade, a osim njega u toj priči nalaze se i imena poput Ivice Dačića i drugih kadrova Socijalističke partije Srbije.

Ovakva iznenađujuća odluka mogla bi biti doneta zbog njihove otvorene bliskosti i naklonosti Ruskoj federaciji.

Izbori, smatra Vulin, njemu daju mogućnost da se nada novom ministarskom mestu.

– Ako se meri po rezultatima mog rada u MUP-u ili po osvojenim glasovima u okviru liste na kojoj se nalazi Pokret socijalista, ja bih mogao da budem u novoj vladi – izjavio je Vulin za Večerenje novosti.

O navodima da ga Zapad ne želi u novoj vladi on je kazao da „oni koji se dosledno bore za srpski narod, nikada nisu po volji neprijatelja srpskog sveta“.

Njemu, kako je rekao, „neće biti mesta ni među živima“, a kamoli u novoj Vladi, ukoliko odluke o tome budu donosile strane sile.

– Srbija je slobodna u onoj meri u kojoj je vode ljudi koji ne moraju da su po volji strancima, ali moraju da bezuslovno slušaju volju svog naroda, Vlada koja bi bila sastavljena u skladu sa interesima stranaca ne bi bila vlada čiji ja član želim da budem – naveo je Vulin.

Očigledno pritisci svakim novim danom postaju sve snažniji, te je krajnje neizvesno kako će izgledati sudbina Srbije u ovom novom svetu. Manevarski prostor se smanjuje i ostaje pitanje šta će se događati sa dosadašnjom vladajućom koalicijom.

To otvara i novo pitanje, da li je zaista moguća koalicija Aleksandra Vučića i Dragana Đilasa, čak i brže nego što su i mnogi “teoretičari zavere” upućivali prethodnih dana?!

Vučić mora da „očisti“ Vladu od proruskih kadrova, nema mesta za Vulina i Dačića

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

388 Shares
388 Shares
Share via
Copy link