Magazin

Vojin Ćetković sa suzama u očima govorio o Glogovcu: “Bili smo surovi jedan prema drugom..”

vojin-cetkovic
Foto: Printscreen

Vojin Ćetković je sa suzama u očima govorio o svom pokojnom kumu, Nebojši Glogovcu, koji se svojim talentom i autentičnom pojavom zauvek upisao u istoriju domaće kinematografije.

Glumac je sada otkrio detalje o druženju sa Glogovcem za koje javnost do sada nije znala.

– Mislim da je ovo prvi put da pričam o njemu ovako dugo, obično sam davao neke kratke izjave. Još uvek mi je teško kada vidim našu zajedničku garderobu, kada uđem u pozorište… Moje pozorište je mnogo glumaca izgubilo u poslednje vreme. Odlazili su neki veliki glumci i ranije. Tamo sam više od 30 godina, ali mislim da se nikada tolika praznina nije osetila kao odlaskom Nebojše. Nije on bio samo veliki glumac, samo deo pozorište, to je jedna neverovatna, neuništiva energija kojom je plenio i u salonu, i nekako celo pozorište, svi smo otpatili njegov odlazak i taj nedostatak se apsolutno oseća u svim segmentima i na svim spratovima – priča Vojin.

nebojsa glogovac
Foto: Nemanja Pančić

– Mi smo porodica, meni Glogovac nije bio samo partner, kolega, ne kum, prosto mislim da ne postoji segment mog života, a da on nije imao neke veze s tim. To je jedan veliki gubitak i morao sam da stanem kada se razboleo i stao sam, dve godine nisam radio ništa novo. Nisam imao više referencu za svoj rad, morao sam da sagledam tu neku novu realnost sa njegovim odlaskom. Mi smo puno pričali, bili smo surovi jedan prema drugom, to je jedan od retkih ljudi pred kojim nisam imao nijednu tajnu. Mislim da nisam, da – rekao je Vojin za TV “Una”.

– Još uvek mi je tu negde blizu, ne mogu da se naviknem… Još uvek mi jako nedostaje. Prošlo je puno godina od njegovog odlaska, ali to je neuništiva energija – rekao je Vojin Ćetković.

Vojinu Ćetkoviću stigla pošta na novu adresu, u ulicu koja nosi naziv po njegovom kumu Nebojši Glogovcu

Izvor: Blic

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link