Magazin

Sahranjen Milovan Glogovac, cela Nebojšina porodica uplakana došla da ga isprati na večni počinak

otac i sin Glogovac
Printscreen Collage / Dok anđeli spavaju, Sputnjik / TV Hram

Veliki broj ljudi se okupuio na groblju u Pančevu kako bi ispratio Milovana Glogovca na večni počinak

Protojerej stavrofor Milovan Glogovac, otac pokojnog glumca Nebojše Glogovca, sahranjen je danas u 14 sati na Starom pravoslavnom groblju u Pančevu.

Vojin Ćetković, kum, kolega i najbolji prijatelj pokojnog glumca došao je vidno potresen odlaskom Milovana Glogovca, a tugu u očima sakrio je iza naočara za sunce.

Na sahranu je došla i Mina, prva supruga pokojnog glumca Nebojše Glogovca, s kojom ima dva sina – Gavrila i Miloša, koji su takođe na dedinom poslednjem ispraćaju.

Gavrilo, sin Nebojše Glogovca, došao je na groblje sa svojom tetkom Bojanom, inače rođenom sestrom pokojnog glumca.

Na Bojaninom licu se vidi tuga, a u rukama nosi buket belih ruža.

Milica Glogovac, udovica Nebojše Glogovca uplakana je došla na poslednji ispraćaj svekra Milovana.

Već oko 13 sati na Starom pravoslavnom groblju u Pančevu počeli su da se okupljaju članovi porodice, prijatelji i poštovaoci prote Milovana Glogovca kako bi mu s mnogo tuge uputili poslednje zbogom.

Opelo i ispraćaj biće održani u Hramu Svetog velikomučenika Georgija u Pančevu.

Zaupokojena liturgija služena je jutros u 8 sati, u manastiru Vavedenje, potom i opelo, a zatim je kovčeg prenet u Pančevo.

Prota Milovan preminuo je u noći između prošlog četvrtka i petka, šest godina nakon smrti sina, čiji odlazak nikad nije preboleo. I otac i sin preminuli su u februaru, s razlikom u datumima od samo nedelju dana…

Milovan je bio sveštenik u penziji. Svoj posao radio je časno i tokom decenija službe pružao je utehu mnogim majkama i očevima koji su ostali bez svoje dece, a svom bolu govorio je ovako…

– Četrdeset godina sam sahranjivao ljude i mlade i stare i decu i pokušavao da im kao sveštenik pružim utehu, dam nadu, očuvam veru. Ali kada se meni desio gubitak, bio sam prepušten tome da sam nađem snage da očuvam sebe u bolu – pričao je Nebojšin otac, protojerej stavrofor Milovan Glogovac.

Vest o smrti prote Milovana zatekla je njegove najbliže, brojne prijatelje, rodbinu, komšije ali i sve s kojima se decenijama susretao vršeći svoju službu.

Milovan Glogovac počivaće pored svoje supruge, majke Nebojše Glogovca, Milene, koja je preminula ubrzo nakon smrti sina. Bili su u braku od 1968. godine i izrodili sina Nebojšu i ćerku Bojanu.

Preminuo otac Nebojše Glogovca

Izvor: Kurir

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link