Magazin

Suze su mu prštale pod pravim uglom: Nebojša Glogovac je ovako plakao samo zbog Vojina Ćetkovića

Nebojša Glogovac
Foto: Screenshot / Youtube / TV lica kao sav normalan svet

Na današnji dan pre šest godina zauvek nas je napustio velikan srpskog glumišta Nebojša Glogovac.

Proslavljeni srpski glumac Nebojša Glogovac preminuo je 9. februara 2018. godine od raka pluća u 49. godini. Ali njegove brojne uloge na filmskom platnu, televiziji i u pozorištu žive i dan-danas.

Glumac je za sobom ostavio suprugu Milicu Glogovac i troje dece. Sa prvom ženom, slikarkom Minom dobio je sinove Gavrila i Miloša, dok je sa Milicom dobio ćerkicu Sunčicu, piše Zadovoljna.

Ne samo da je bio ljubimac publike, već i među kolegama. Studirao je u klasi sa Vojinom Ćetkovićem, Sergejom Trifunovićem i Natašom Ninković.

Upravo sa Vojinom vezalo ga je neraskidivo, snažno i iskreno prijateljstvo, koje je krunisano i kumstvom.

Naime, 1996. godine Vojin je bio kum na venčanju Glogija sa prvom suprugom Minom. Kasnije je krstio i dvojicu sinova Gavrila i Miloša koje je Nebojša dobio sa prvom ženom.

U biografiju Nebojše Glogovca „Glogi“, koju je napisao novinar Aleksandar Đuričić, pretočeni su nepoznati detalji iz života najvoljenijeg srpskog glumca, kao i brojne anegdote.

Među njima, nalaze se i one o prijateljstvu Nebojše Glogovca i Vojina Ćetkovića.

Vojinove ćerke rodile su se na dan kada su igrali predstavu „Hadersfild“. Slavili su od ranog jutra. Kada je izašao na pozornicu, Vojin je došao do fotelje, seo je i nije mogao da govori.

vojin-cetkovic
Foto: Printscreen

Došao je red na scenu u kojoj Ivan treba da zaplače, Nebojšine suze nisu padale, prskale su Vojinu u lice pod pravim uglom.

– Isto se dogodilo kada sam mu saopštio da je Sloboda trudna. Bili smo u „Krojaču“, u prvi mah nije reagovao, ustao je, otišao u toalet, vratio se s naočarima, skinuo ih je, i tada sam prvi put video takve suze koje pršte pod pravim uglom. Drugi i poslednji put bilo je na sceni – ispričao je Vojin Ćetković.

Otac Nebojše Glogovca otkrio zašto krst ne stoji na grobu njegovog sina

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link