Magazin

Vojinu Ćetkoviću stigla pošta na novu adresu, u ulicu koja nosi naziv po njegovom kumu Nebojši Glogovcu

kumovi
Printscreen Collage

I danas, kada se setimo njegovog talenta i posvećenosti glumačkom pozivu, ne možemo da prenebegnemo činjenicu kako smo verovatno imali najboljeg glumca u istoriji našeg pozorišta i kinematografije, tu među nama, u našoj generaciji. Nebojša je bio beskrajno talentovan, a njegov odlazak nenadoknadiv je gubitak za srpsku, ali i evropsku i svetsku kulturu.

Glumac Nebojša Glogovac preminuo je pre pet godina, a njegov lik i delo živi danas. Vest o njegovoj smrti potresla je region, a čini se da njegov lik i delo žive i danas.

U čast slavnog umetnika ustanovljena je nagrada „Nebojša Glogovac“ za najboljeg mladog glumca, koju dodeljuje Jugoslovensko dramsko pozorište, koje je bilo njegovo matično.

Pored ovog priznanja i murala, koji krase gradove, pokrenute su brojne peticije, da glumac dobije i svoju ulicu.

Ulica Nebojše Glogovca

U čast Nebojše Glogovca nekoliko ulica ponelo je njegovo ime, a jedna se nalazi u Čortanovcima u Inđiji.

Ipak, zanimljivost koja je mnoge raznežila i rastužila vezuje se za činjenicu da u ovoj ulici u Čortanovcima nekretninu poseduje i njegov kum Vojin Ćetković.

Pre par godina su Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković sagradili su svoju malu oazu mira u Čortanovcima. Sada je ulica u kojoj se nalazi njihova kuća, promenila je ime i nosi naziv po njihovom kumu Nebojši Glogovcu.

Reditelj Balša Đogo podelio je na društvenim mrežama Vojinov račun, gde ispod njegovog imena stoji i ime ulice koje nosi naziv po Glogovcu.

Fotografija je izazvala lavinu komentara Vojin Ćetković i Sloboda Mićalović imaju vikendicu u ulici koja nosi ime njihovog pokojnog kuma Nebojše Glogovca i emotivnih poruka na mrežama, a jedan je ostavila i Sloboda Mićalović.

3676960_vojin-cetkovic-zivi-u-ulici-nebojse-glogovca-foto-printscreen_ff
Printscreen Instagram

Kumstvo

Dva glumca godinama su bili nerazdovjni prijatelji. Njihovo prijateljstvo počelo je na studijama. Na klasi su bili sa Natašom Ninković i Sergejom Trifunovićem, a prijateljstvo su krunisali kumstvom 1996. godine.

Tada je Vojin bio kum na Nebojšinom venčanju sa prvom suprugom Minom, a kasnije je i krstio njegove sinove Gavrila i Miloša.

Vojin je u intervjuima u više navrata istakao koliko mu nedostaje kum.

– Moj kum i prijatelj Nebojša Glogovac nije zauvek otišao. Ja i danas s njim razgovaram na mnogobrojne teme. Od studentskih dana sam u dubokim pregovorima sa Nebojšom. Imali smo toliko toga zajedničkog – kazao je Ćetković u Trebinju, na „Danima Nebojše Glogovca“ pre nekoliko godina, a prenosi Kurir.

Glogovac je 2 puta plakao zbog Slobode Mićalović

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link