Magazin Srbija

Najbolje se provodi na račun sirotinje, Vlada daje 15 miliona za alkoholna pića

alkoholizam
Foto: MarcoMontero93 / Wikipedia

Šta pije Skupština, ja plaćam za sve – mogao bi komotno otpevati svaki građanin Srbije koji od svojih bednih primanja odvaja za porez. Vole Srbi kafanu, dokazalo se to i tokom zabrane okupljanja zbog pandemije, a sada će imati prilike da dokažu kako se čašćava bagra za koju je svim srcem i zejtinom glasao.

Uprava za zajedničke poslove Vlade Srbije objavila je tender za nabavku mesa, mlečnih proizvoda i alkoholnih pića. Sve je predviđeno planom nabavki za 2021. godinu, a tender za nabavku alkoholnih pića već je raspisan.

Iz državnog budžeta za nabavku piva izdvojiće se 2,2 miliona dinara, dok će za vino ta cifra iznositi 7,24 miliona. Poznato je takođe da je Danilo Vučić zaposlen pri jednoj vrlo profitabilnoj vinariji, a da mu je otac, uzgred i predsednik Srbije, veliki ljubitelj vina.

Prema podacima dostupnim na portalu javnih nabavki osim izdvojene sume nije poznato o kojoj količini se radi, gde će one biti raspoređene niti je poznata bilo kakva druga specifikacija.

Portal Nova.rs piše da se maloprodajna cena piva kreće od 50 dinara pa naviše, te da se prostom računicom dolazi do cifre od 44.000 flaše piva ukoliko se nabavlja po najnižoj maloprodajnoj ceni.

Takođe, na portalu javnih nabavki navodi se i da će biti raspisan tender i za nabavku drugih alkoholnih pića, ali ne piše ni kojih, ni kada će se to dogoditi. Jasno je samo da će za to biti plaćeno 5,5 miliona dinara.

Dok spremate uskršnju trpezu, a zatim i slavsku koja u našem narodu uvek mora biti bogata, bez posebnog razloga, neka vam srce bude puno da ste svojim novcem napojili i nekog zadriglog parazitskog funkcionera, platili mu gorivo, nakit za ljubavnicu, a verovatno i deo zimovanja i letovanja.

Neka se pije, voli naš narod domaćine poput Palme,  a oni istinski će ipak dostojanstveno dočekati i ispratiti svoje goste do sledeće zgode.

Za vino 7,24 miliona dinara, čoveče. I tu država ima svoju šemu iz koje će pojedinac sa prezimenom Kovač sigurno izaći kao malo bogatiji, nego inače.

Da se loče na radnom mestu takođe je domaćinski, ali mali problem predstavlja što je to sada, malo, protivzakonito. Ali koga u ovoj zemlji briga za zakon. Slobodno neka se popije i jedno pivo, ono najskuplje, na moj bedni račun, a i neka gurmanska bi mogla da padne pod zub.

vučić i ćevapi
Printscreen

Otimaj od naroda, otimaj i ne vadi, ruku iz džepa običnog golje kojeg ste doterali do eminentne pozicije motača, čistača, perača i vozača.

Ako ima Boga, ako je danas najtužniji hrišćanski dan, neka naši tužni životi pokrenu lavinu pravde, jednom, za našeg života. Tužnog života. Pa da i mi popijemo u radosti i veselju, jednu domaćinsku, ljutu, al’ na njihov račun.

Leskovčanka svira na ulici i čeka poziv za vojsku: Siromaštvo od gitare stvara mitraljez

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

220 Shares
220 Shares
Share via
Copy link