Magazin

Zašto je vodka toliko popularna u Rusiji?

Rusi sebe smatraju za jednostavan narod, a vodka je jednostavno piće. Upravo zato Vodka i Rusi čine savršen par.

Vino, pivo i velina popularnih pića podrazumevaju mnogo „guštanja“ i „mirisanja“. Većina pića je komplikovana za proizvodnju i rok trajanja je jedan od glavnih faktora kvaliteta. Takođe, često je tu i nedoumica koju sortu odabrati.

Zamislite samo situaciju u kojoj ste pozvali društvo na cuganje i uvek će se naći neko ko će prokomentarisati falinku u ukusu, mirisu, boji ili berbi. Neusaglašenost vrste pića sa hranom takođe neće proći neopaženo.

Priznaćete, jako iritantno!

Vodka vas čini slobodnim. Pravilno pripremljena, vodka nema ni miris, ni ukus. Pohranjena na temperaturi od -30 stepeni celzijusa ona čak nema ni ukus alkohola. Vodka sklizne u grlo sa lakoćom kao što vazduh ulazi u pluća.

Vodka je vanvremenska, pristupačna i jednostavna – svojevrsno rusko nacionalno jelo. Ona je kao oličenje čistoće, lakoće i elegancije – stanja koje vrlo retko dolazi samo po sebi.

Fotografija ispod oslikava tri osnovna temelja ruske civilizacije.

vodka

Raženi hleb je hrana uz koju je ruski narod prošao sito i rešeto. Fasetirana čaša je navodno sovjetski izum, nakon što su se redovne, glatke, staklene čaše ispostavile kao previše lomljive.

I naravno – vodka! Izgleda kao voda – osnovni element života – ali mnogo, mnogo više kul!

10 suštinskih i jako smešnih razlika između Rusa i Srba

Čitajte Luftiku na Google vestima

300 Shares
300 Shares
Share via
Copy link