Srbija Vesti

Na vakcinaciju u Kragujevcu došlo 0 (NULA) studenata!

Iako je Studentska poliklinika u Kragujevcu omogućila vakcinaciju bez zakazivanja, do sada se nije pojavio niti jedan student da vakcinu i primi. Smatra se da je problem izbor, odnosno njegov nedostatak, jer je u ponudi samo vakcina AstraZeneka čija je primena u proteklih desetak dana suspendovana u velikom broju zapadnoevropskih zemalja.

Studenti su o vakcinaciji koja je juče započela informisani u studentskim domovima i na Univerzitetu, preko studentskih predstavnika. U Domu zdravlja pretpostavljaju da je u problem u izboru vakcine AstraZeneka, koja je trenutno jedina dostupna za prvu dozu imunizacije u Kragujevcu.

Portparolka Doma zdravlja Danijela Petrović rekla je da je tu vakcinu do sada primilo 2.000 gradjana Kragujevca i dodala da nije bilo neželjenih efekata.

Danas je u tom gradu nastavljena revakcinacija cepivom Sinofarm, Sputnjik Ve i Fajzer, a u Domu zdravlja navode da će prvom dozom Fajzerove vakcine sutra biti vakcinisano 240 gradjana.

U Domu zdravlja očekuju nove isporuke vakcina za oko 200 meštana okolnih sela, zaposlene nekoliko velikih kompanija u Kragujevcu i gradjane koji su se prijavili preko romskih udruženja, prenosi Nova.rs.

Predsedniče, kada ćete da se vakcinišete? Sada nas već brinete

OGLAS

PARTNERI SAJTA


86 Shares
Share via
Copy link