Magazin Srbija

Predsedniče, kada ćete da se vakcinišete? Sada nas već brinete

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne propušta priliku da obeća svoju skoru imunizaciju, ali nikakao da zasuče rukav. U nedavnoj poseti Abu-Dabiju ponovio je obećanje da će se vakcinisati čim se vrati u Srbiju, a sinoć (19. mart) na RTS-u je dao reč da će to obaviti predstojeće sedmice.

I to u Merošini ili Žagubici, razume se.

Ovo Vučićevo licitiranje sa datumima prokomentarisao je epidemiolog dr Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, koji je poručio predsedniku Srbije da treba da se vakciniše.

– Apelujemo da se presednik vakciniše. Zabrinuti smo za njega. Šta bi Srbija da se njemu, ne daj Bože, nešto iskomplikuje tokom lečenja od kovida-19? – napisao je na Tviteru dr Rade Panić, a preneo portal Direktno.

Da podsetimo, Vučić je praktično od dolaska prvih doza Fajzerovih vakcina u Srbiju isticao kako će se vakcinisati, ali se to, eto, ni posle tri meseca nije dogodilo. Postavlja se samo pitanje, hoće li ga medicinsko osoblje u Merošini ili Žagubici dočekati kako bi mu dalo vakcinu…

– Čim se vratim u zemlju, želim da obiđem svaki okrug u Srbiji i da vidim kako teče vakcinacija. Lično ću da posetim manja mesta, da vidim zašto se ljudi tako slabo vakcinišu. Ja ću da se vakcinišem u nekom manjem mestu, ili u Merošini ili u Žagubica. Rekao sam da ću izabrati kinesku vakcinu. Znam da je bezbedna, da dugo traje. Želim da odem baš u malo mesto, da mi lokalna medicinska sestra da vakcinu, da im pokažem da vakcina neće nikome doneti ništa loše – obećao je svojevremeno predsednik.

Verujete li svojim ušima? Vučić priznao slabost: Bio sam bolešljiv

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Pita li se iko koliko ovaj narod kosta to njegovo lakrdijasenje oko vakcinisanja. Koja je svha toga, da on i citava bulumenta, koja ga prati, idu u Zagubicu, da bi se vakcinisao? Ima li taj covek granicu u njegovom bahacenju???????

OGLAS

PARTNERI SAJTA


91 Shares
Share via
Copy link