Featured Magazin Top 10

Top 7: Najbolje SMS aplikacije za Android

SMS predstavlja zlatni standard za tekstualne poruke već duži vremenski period. U današnje vreme većina platformi mobilnih telefona obezbeđuje besplatne aplikacije u neograničenim kapacitetima. Uz to, one su veoma lake za upotrebu. U izobilju svih tih aplikacija ima puno onih čija je svrha razmena SMS i MMS poruka. Neke su komplikovane i kvalitetne a neke su lake i jednostavne. Šta god da vam je potrebno za vaše SMS dopisivanje, naći ćete na ovoj listi 7 najboljih SMS aplikacija za Android!

Chomp SMS

Chomp SMS je relikvija u svetu Androida. On postoji od dana Eclair-a i FroYo-a i bio je poznat kao jedna od dve najbolje novije SMS aplikacije. Danas je aplikacija još uvek popularna i to zbog dobrog razloga. Ona daje podršku za teme koja vam omogućava da napravite vaše tekstualne poruke da izgledaju onako kako vi želite. Takođe, aplikacija uključuje preko 800 emotikona, vidžeta, brzih iskačućih  (pop up) odgovora, čak i SMS blokadu ako ste umorni od dobijanja tekstualnih poruka sa nekog broja. Ako vam treba aplikacija sa puno tematskih opcija, Chomp SMS  je jedna od najboljih opcija za vas. Ukolio ste pak manje zahtevan korisnik i sve te silne opcije vam deluju komplikovano, zaobiđite Chomp i pronađite u nastavku liste neko jednostavnije rešenje.

Eolve SMS

Eolve SMS je već dugo vremena jako popularna tekstualna aplikacija sa puno dobrih osobina. Jedna od njenih glavnih karakteristika je sposobnost jednostavnog ubacivanja u konverzaciju, što omogućava lakše dopisivanje sa puno ljudi odjednom, umesto pritiskanja tipki za povratak a zatim biranja druge konverzacije. Ona takođe ima Android Wear podršku, podršku lozinke za bezbednost, notifikacije posebno napravljene za korisnika i još puno drugih opcija. Dodaci koji se kupuju dostupni su samo za pro verziju.

Handcent Next SMS

Kao i Chomp SMS, Handcent je druga tekstualna aplikacija koja postoji još od „dobrih starih vremena“. Handcent je paket opcija koje obezbeđuju podršku temama, proveru pisanja (spell checkin), podršku za mnoge jezike, zaštitnu lozinku za individualnu konverzaciju koja štiti od znatiželjnih očiju, grupno dopisivanje (četovanje) i još puno drugih naprednih opcija. Takođe, možete čuvati tekstualnu poruku, slati eCards i greeting cards (čestitke). Handcent Next SMS aplikacija je solidna, ali kao i Chomp SMS, malo je pretrpana opcijama, pa se preporučuje zahtevnijim korisnicima. Aplikacija je besplatna.

Google Messenger

Google Messenger je veoma jednostavna SMS aplikacija bez nekih dodatnih opcija, što je čini dobrim izborom za one koji traže nešto manje komplikovanu SMS platformu. Javlja se kao potpuno razvijen  Material Design koji izgleda jednostavno, na oko lepo, i ima nekoliko jako korisnih dodatnih opcija, kao što su pretraživanje teksta, blokada SMS-a, šerovanje lokacije i audio poruke. Messenger je potpuno razvijena SMS platforma odličnog dizajna. Ona je takođe potpuno besplatna.

Textra SMS

Textra SMS je jedna od najstarijih SMS aplikacija, ali je od svog pojavljivanja do danas potpuno prihvatila novi Material Design i njena popularnost iz godine u godinu raste. Uz Textra SMS dolaze mnoge napredne funkcije, više od 1.600 mejlova, slajdovi za brisanje poziva, više od 20 različitih veličina slova, mogućnost blokiranja i pravljenja crne liste SMS poruka, kao i zakazivanje slanja tekstualnih poruka, što je odlična opcija za rođendanske čestitike. Nesumnjivo, Textra SMS je jedna od najkvalitetnijih SMS aplikacija za android telefone. I besplatna je.

GO SMS Pro

GO SMS Pro je od svog pojavljivanja nekoliko puta unapređivana i redizajnirana, pa nema mnogo sličnosti sa prvom verzijom. Njihov najnoviji , unapređen GO SMS Pro 7, je kreiran sa punim Material Design-om,  a uz to dolazi i nekoliko sjajnih karakteristika koje doprinose povećanju popularnosti ove aplikacije, koja je već sada omiljena mnogim korisnicima širom sveta. Korisniku su na raspolaganju razne teme, privatni boks, zaštitna opcija gde jedino vi možete da čitate vaše poruke, podrška dve SIM kartice, otkazivanje slanja, i čak možete koristiti GO čet, koji je ugrađen bez SMS servisa. Aplikacija je besplatna u osnovnoj verziju, uz mogućnost kupovine dodatnih opcija.

QKSMS

QKSMS je manje poznata ali izuzetno dobra SMS android aplikacija za one koji razmenjuju puno tekstualnih poruka. Ona dolazi sa „Material Design-om koji izgleda i impresivno i konkretno. Korisnik ima na raspolaganju dodatne opcije sa preko 200 tema, noćni mod, podršku brzog odgovora. Tu je i podrška Android Wear, pretraživanje teksta, pa čak i ugrađena zaštita od Strgefright (bug – virusi). Sve ove karakteristike i još mnoge druge, dolaze u besplatnoj verziji, tako da nište nije potrebno dokupljivati.  QKSMS je odlična aplikacija, i što je najvažnije, sve je bolja i bolja sa svakom novom verzijom.

 

Dragan Antić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

20 Shares
Share via
Copy link