Lifestyle

Aplikacije bez kojih ne možete da živite

Stiče se utisak da se telefoni danas najmanje koriste za telefoniranje. Do toga su doveli smatfoni i aplikacije koje olakšavaju svakodnevne zadatke. Broj aplikacija se svakim danom povećava. Neke su besplatne, a za neke je potrebno izdvojiti i novac. Predstavljamo vam besplatne aplikacije koje bi svaki telefon trebao da ima.

Big Buttons Keyboard Standard

Fabrička tastatura koja se nalazi na vašem pametnom telefonu je dosta mala i na njoj je teško kucati, pogotovo ukoliko imate malo deblje prste. Kucanje pogrešnih slova može biti vrlo frustrirajuće. Upravo je to razlog zbog čega je ova aplikacija must have za svaki telefon. Ona dočarava ogromnu tastaturu koja nudi dve opicije kucanja – vodoravnu i horizontalnu. Pomoću velikih dugmića rečenicama punim slovnih grešaka možete reći zbogom.

My Calendar

Aplikacija koju svaka žena mora da ima. Uz pomoć My Calendar-a žena lakše prati svoj menstrualni ciklus. Tabela izračunava i plodne i neplodne dane, kao i verovatnoću trudnoće. Ono što se mnogim ženama sviđa jeste to što u njemu mogu zabeležiti sve promene koje im se dese u toku meseca: ciklusi, simptomi, raspoloženje, težina, telesna temperaturu i slično. Korisnica svakog momenta može da vrati kalendar nekoliko meseci unazad i da vidi kakve je tada simptome imala.

menstrualni-kalendar-smartfon

Drive

Google-ova aplikacija Drive nudi besplatno 5 GB prostora. Za određenu sumu novca taj prostor se može i uveličati. U Drive-u možete skladištiti i sačuvati vaše najepše uspomene – fotografije, video zapise, muziku, dokumenta i na taj način osloboditi memoriju vašeg telefona ili vaše memorijske kartice. Sve što vam treba jeste e-mail adresa kojom ćete se prijaviti. Sve fajlove iz Drive-a u bilo kom momentu možete da pogledate, prosledite nekom ili da podelite na nekoj društvenoj mreži.

Pogledajte najpopularnije aplikacije za vežbanje

Kingsoft Office

Aplikacija Kingsoft Office predstavlja office paket pomoću kojeg je moguće vršiti pregled i obradu word dokumenata, excel tabela, power point prezentacije, kao i prikaz PDF dokumenata. Kako bi čitali knjige na vašem telefonu, više vam nije potrebno da dodatno skidate Adobe Reader. Ova aplikacija podržava 23 vrste fajlova kao što su doc/docx/txt/pdf. Dizajnom podseća na Microsoft Office, i pravi je „must have“ za sve one koji su u svakodnevnom dodiru sa dokumentima koji se virtuelno šalju. Ne zauzima mnogo prostora (7,1 MB), a vrlo je koristan.

kingsoft-office-aplikacija

Offline maps

Ukoliko putujete u inostranstvo gde je mobilni saobraćaj skup ili ukoliko ne želite da tokom putovanja lovite wifi, ove mape su pravo rešenje za vas. One se koriste i u offline stanju, bez korišćenja interneta. Sve što treba da uradite je da odaberete cilj i da skinete mapu grada. Kada nađete traženo mesto, možete ga sačuvati u omiljenima kako biste ga posle lakše pronašli. Hotele, restorane, barove, muzeje i ostale znamenitosti možete pretraživati u posebnoj kategoriji.

 

Share via
Copy link