Srbija Vesti

Prikupljena sredstva za lečenje dečaka Olivera

Humanitarna akcija za prikupljanje novca za lek namenjen jednogodišnjem Oliveru Pal Gajodiju trebalo bi da dobije srećan kraj.

Za dečaka obolelog od teške bolesti – spinalne mišićne atrofije, prikupljeno je dovoljno novca, navodi se u organizaciji humanitarne akcije na društvenim mrežama, a prenosi 021.

“Dragi pomagači! Stigao je i ovaj dan! Po našem proračunu skupili smo iznos za Zolgensmu, ali tek u ponedeljak ćemo dobiti zvanično obaveštenje iz banke”, navodi se u objavi u vezi sa izuzetno skupom dozom terapije koju moraju da primaju oboleli.

“Važno je da znate da se višak od skupljenog novca koji je potreban za Zolgensmu sme samo iskoristiti za pomoćne aparate i terapije koje su Oliveru potrebni nakon genetske terapije. Detaljnije ćemo vas obavestiti u ponedeljak. Prijatan vikend svima”, poručuju organizatori humanitarne akcije, a koja se sprovodi putem fondacije Budi human.

Novac se za malog Olivera prikupljao slanjem SMS poruke sadržaja 848 na 3030, kao i direktnim uplatama na način vidljiv OVDE.

Novi Sad uplaćuje 25.000.000 dinara za lečenje bolesne dece van Srbije

836 Shares
836 Shares
Share via
Copy link