Srbija Vesti

“Progoniteljske” SMS poruke Dariji Kisić-Tepavčić Simona su koštale 200.000 dinara

Protiv Simona Simonovića, koga su pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA) uhapsili 21. marta po sletanju iz Norveške na aerodrom „Nikola Tesla“, a zbog sumnje da je proganjao ministarku za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dariju Kisić Tepavčević, odbačena je krivična prijava.

Kako javlja portal Nova, u slučaju Simonovića primenjen je princip oportuniteta i optuženi je morao da uplati 200.000 dinara u humanitarne svrhe.

Podsećamo, Simonović je uhapšan odmah po sletanju u Srbiju, po prijavi Darije Kisiž-Tepavčević kojoj je prošle godine slao SMS poruke koje su okarakterisane kao uznemirujuće i progoniteljske.

Između ostalog, on je ministarski slao poruke nakon što je saznao da je ona, navodno, organizovala proslavu u jednom restoranu u Belvilu nakon čega joj je, izrevoltiran zbog toga što na televiziji konstantno apeluje na građane da poštuju mere, poslao SMS da treba da je bude sramota.

Simonović je priznao delo koje u se stavlja na teret i napominje da je bio ljut na ponašanje članova Kriznog štaba i da njegov gnev nije bio usmeren isključivo na ministarku. Simonović je na kraju istakao da je ministarkin broj telefona dobio od svoje supruge koja je lekarka.

Osumnjičeni Simonović je, prema njegovim rečima, pre izvesnog vremena saznao da su Kisić i ministar policije Aleksandar Vulin u restoranu u Belvilu pravili nekakvu proslavu zatvorenog tipa, da su popili pića za nekoliko hiljada evra, što je njega iznerviralo, jer konstantno apeluju na građane zbog koronavirusa. On je tada od supruge uzeo Darijin broj, pošto je njegova žena svojevremeno bila njen asistent na fakultetu i poslao joj sledeće poruke: “Je l lepo vino za 16.000 evra”, “Lažete narod”, “Obavestiću medije””.

Kako li je biti brat Darije Kisić Tepavčević, barem jedan dan?

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

28 Shares
Share via
Copy link