Magazin Srbija

SMS za plaćanje parkinga u Arilju umesto u gradsku kasu ide za lečenje dece (FOTO)

Parking za lečenje dece
Foto: Oficijalnastranicazanimljivo / inbox

U gotovo svakom srpskom gradu parking se plaća putem SMS-a, što nije nikakva novost, pošto je to idealna način za punjenje gradske kase bez mnogo truda – postaviš znak, iscrtaš linije i novac samo kaplje, ukoliko ne želite da vam automobil pokupi pauk ili dobijete kaznu od parking servisa.

Isto tako, odlično je poznata činjenica da decu od teških bolesti i specifičnih zdravstvenih stanja odavno lečimo takođe putem SMS poruka, umesto da država, a ne građani, obezbedi sredstva za njihovo lečenje, putem doprinosa koje upravo njeni građani redovno uplaćuju, iz prepunog budžeta kojim se vlast često hvali.

Zato je Arilje rešilo da u zemlji apsurda spoji lepo i korisno – dok parkirate vaše vozilo, istovremeno pomažete bolesnoj deci.

Umesto odabira zone – prilog fondu za lečenje bolesne dece

Naime, u ovom srpskom gradu postavljena je tabla za parking, čija su sredstva namenjena upravo za lečenje dece kojima je potrebna pomoć, a umesto izbora određene parking zone, vi birate za koje ćete dete uplatiti lečenje.

Baš kao što piše u postu objavljenom na Facebook stranici “Oficijalna stranica zanimljivo“, ova ideja bi mogla da posluži za primer svakom gradu i opštini u Srbiji – sasvim sigurno da bi gradske kase “preživele” bez novca od naplatne parkinga, a ovakav prilog bi bolesnoj deci istovremeno puno značio.

“Država koja nema novca za lečenje dece ne treba da postoji”

Na ovaj humani potez građani su reagovali brojnim komentarima na društvenim mrežama.

“Bravo, svaka čast. A državu nek bude sram. Troši se za sve i svašta, a decu lečimo sms-om”, “To treba da se uvede u celoj Srbiji”,”Bravo, ima pametnih koji su ovo smislili”, “Kakav paradoks, valjda bi država trebala da brine o deci a ne parking patrola”, “Država nije sposobna da brine ni o sebi, narod brine o njoj, samo što porez nije human koliki je. Uzimaju pola plate svakome od nas za zdravstvo a od tog zdravstva slaba vajda”.

“Nikakve donacije, ukinuti porez i svi lekovi i lečenje besplatno! Za sve!”, “Zašto? Da korumpirani političari kradu naš novac, a mi da svoju decu lečimo sms porukama? Država koja nema novca za lečenje dece ne treba ni da postoji”, “Kako svaki grad na Balkanu, kad je Srbija jedina zemlja na svetu koja decu leči sms porukama”.

“Lepo. Ali zašto se deca ne leče iz fonda zdravstvenog osiguranja?”, “Do kada da lečimo decu SMS porukama? Neka se poslanici odreknu jedne dnevnice i mala pomoć države i eto rešenja”, Ovo ne bi trebalo da ima ni jedan grad na svetu. Ničije lečenje ne bi smelo da zavisi od dobrovoljnih priloga. Trebalo bi da postoji sistemsko rešenje za lečenje dece”, pisali su naši sugrađani na Fejsbuku.

A kakvo je vaše mišljenje o ovom humanitarnom potezu u Arilju?

Izvor: Facebook / Oficijalna stranica Zanimljivo

Novosađani na rubu živaca: Vožnja kreni – stani, špic po ceo dan, busevi kasne i na sve to parking „extra“ zona

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
1.8K Share
1.8K Share
Share via
Copy link