Magazin

Spasioci pronašli staricu posle 3 dana potrage, ona ih sačekala sa najlepšim poklonom zahvalnosti

baka-potraga
Foto: HGSS Stanica Makarska

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) objavila je na društvenim mrežama dirljivu fotografiju koja je nastala nakon višednevne potrage za jednom staricom.

„Osećanje mirisa direktan je put prema sećanjima. Nakon tri dana potrage po surovom terenu nismo posustali ni gubili nadu. Iskusne životne ruke, uz spašen život, darovale su nam i najlepši poklon zahvalnosti – miris nade, kadulje i smilja koji će nas zauvek podsećati na ovaj dan“, napisali su uz fotografiju starice koja im je pripremila poklon dok su je spašavali.

baka-potraga
Foto: HGSS Stanica Makarska

Unuka spasene žene zahvalila je spasiocima u ime porodice.

„Mojoj baki ste spasili život na našem voljenom kršu. Niste posustajali bez obzira na sve, hrabrili nas svojim traganjem i lepom rečju u svakom trenutku, zbog čega kao porodica koja se našla u ovoj situaciji osećamo veliku zahvalnost. Svima, ali baš svima koji su ovo vreme neizvesnosti, straha u potrazi za bakom nam na bilo koji način pokušali pomoći još jednom jedno veliko hvala“, napisala je unuka spašene žene u komentarima.

Starija žena nestala je 27. juna na području Opštine Šestanovac, selo Grabovac. U potrazi su učestvovali pripadnici Hrvatske gorske službe spasavanja iz više mesta, kao i lokalno lovačko društvo i meštani“. Potraga je trajala tri dana, starica je juče pronađena u teškom stanju. nakon čega je hospitalizovana.

Dvoje mladih nastradalo na Kopaoniku vozeći motorne sanke, tela slučajno pronašli spasioci

Izvor: Telegraf

Čitajte Luftiku na Google vestima

33 Shares
Share via
Copy link