Magazin Novi Sad

Vatrogasci spasili veliki broj pasa iz požara u novosadskom naselju Bangladeš

pozar-banglades
Foto: Printscreen

Vatrogasci i dalje gase požar u naselju Bangladeš u Novom Sadu, koji je izbio u petak rano ujutro. Povređenih u požaru nema, a vatrogasci-spasioci su pored ljudi spasavali i životinje.

U objektima koje je zahvatio požar u novosadskom naselju bilo je mnogo životinja, ali one nisu povređene.

Prema rečima Stojana Milovca, načelnika Uprave za vanredne situacije Novog Sada, vatrogasci su spasili mnogo pasa koje su iznosili iz objekata koje je zahvatio požar.

Milovac je za N1 istakao da je gašenje požara otežala konstrukcija objekta, odnosno to što su svi fizički spojeni i pod istim krovom.

U gašenju vatre je učestvovalo sedam vatrogasnih vozila sa 13 vatrogasaca, kao i dobrovoljna vatrogasna društva i jedno vatrogasno vozilo iz Rafinerije.

Igora Adam, komandant vatrogasno spasilačke brigade, kaže da je požar bio specifičan zbog konstrukcije objekta i da je problem bio doći do samog žarišta.

– Aktivnost je bila usmerena na to da se požar preseče kako se ne bi širio na preostale objekte. Vatrom je bilo zahvaćeno oko 1.200 kvadrata, a trenutno se radi na dogašivanju. Trajaće ceo dan, svaki kvadrat treba prevrnuti i ugasiti žarište – objasnio je Adam.

Gorelo naselje Bangladeš u Novom Sadu, u toku evakuacija građana (VIDEO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link