Magazin

Ovo je Snežana, devojčica divne duše i sa samo jednom željom: da ne bude gladna

snežana
Printscreen

Na Fejsbuku se pojavila objava koja nagriza srca stanovnicima ekonomskog tigra. Sanja Gvozdenović upoznala je javnost na društvenim mrežama sa malenom devojčicom Snežanom, kojoj je neophodna podrška zajednice.

Snežana nema nikakvih prohteva, dečijih želja i željica. Ona je umesto bilo kakvih materijalnih stvari, od Sanje poželela da joj kupi malo hrane kako bi pregurala još jedan dan.

Objava je vrlo koncizna, jasna i nema potrebe bilo šta dodavati, te ćemo je preneti u celosti.

Ovo je Snežana, najslađe i najskromnije dete na planeti.

Snežana nema ni mamu ni tatu… živi sa bakom.

Nas dve se viđamo jako često i ona nikada ne traži ništa.

Kada sam je danas pitala šta bi želela da joj kupim izabrala je hleb i salamu…

Ona je dete koje živi u jako teškim uslovima i pritom je željno osnovnih stvari. Kada bi svako od nas kupio makar čokoladicu, donirao makar jednu majicu, suknjicu, pantalonice, promenili bi njeno dovoljno teško detinjstvo.

A verujte mi ona ima najlepšu dušu ikada…

Ukoliko želite da pomognete na bilo koji nacin javite se u inbox i share .

Hvala!!!!!

Uporno nas ubeđuju političari da je važno da budemo društvo imidža, pozeraja, a ne suštine. Spomenik Stefanu Nemanji, najveći – za sve pare, jarboli od sam bog zna koliko metara koje još uvek srećom nisu podigli, ona kičasta fontana na Slaviji i još mnogo toga što mi u ovom trenutku, Bogu hvala, ne postoji u sećanju.

Najavljuju nacionalne stadione, a lokalni tereni gde nastaju šampioni pretvoreni su u igralište krtica.

Vaterpolisti i o uslovima u kojima nastaju najveći meću najvećima, ne treba trošiti reči. Hladna voda, zatvoreni bazeni zbog rekonstrukcija koje često traju u nedogled, gašenje klubova i malih centara… Koliko samo malih gradova u Srbiji nema zatvoreni bazen, a naši momci se okupe i na najvećoj smotri osvoje zlatnu medalju.

To su primeri iz sporta. Gde god da pogledate, rasipništvo i neracionalno trošenje. Kupovina mira. Daju se pare penzionerima pred izbore, svima pare za vakcinu, pare za zaposlene, pare za nezaposlene, pare, pare, pare… A deca poput Snežane? Ko o njima zaista brine i ko im daje šansu da budu najbolja verzija sebe? Hvala Sanji za objavu.

Gde su deca sa margine u ovoj našoj priči? U raznoraznim apelima po društvenim mrežama, čekaju na nas jer institucije ih ne prepoznaju i očigledno ne žele da pronađu način da efikasno pomognu i rešavaju ovakve probleme, jedan po jedan ako je neophodno.

Snežani, ali i drugoj ugroženoj deci možete pomoći tako što ćete se javiti gospođi Sanji Gvozdenović u inboks na njenom Fejsbuk profilu, ili možete kupiti hranu ili odvojiti garderobu, igračke, knjige, kozmetiku i poslati na sledeću adresu: Kneza Višeslava 63, Vidikovac, Beograd, sa naznakom „za Sanju“.

Vozaču koji je usmrtio Milicu majka poginula u nesreći kad je bio dečak

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Stvarno niste normalni , koristite to dete za vase politicke ciljeve, prvo sto ste joj objavili podatke , sliku , narusili privatnost jednog deteta , izlozili je nekim potencijalno losim ljudima, pa sve do toga da kada ovo procita neko iz centra za socijani rad , doci ce kod bake i oduzece joj ovo dete i smestiti u dom, ili hraniteljsku porodicu. Sram vas bilo.

OGLAS

5K Shares
5K Shares
Share via
Copy link