Magazin Novi Sad

Vozaču koji je usmrtio Milicu majka poginula u nesreći kad je bio dečak

milica-zoran
Foto: Privatna arhiva

Ognjen Kljajić iz Temerina je sin biznismena koji je vlasnik nekoliko benzinskih pumpi “Mehanika group” u tom mestu. Firma se takođe bavi tehničkim pregledima. Dvadesetdevetogodišnjak je od ranije prepoznat kao osoba sklona alkoholu, narkoticima i kocki. Prema rečima sugrađana, otac ga je pre nekoliko godina poslao i sklonio u Ameriku, gde je osnovao i porodicu, te započeo špediterski posao sa kamionima. Majka mu je nastradala u saobraćajnoj nesreći dok je bio dečak.

Podsetimo, on je u subotu oko pola dva posle ponoći na Beogradskom keju u Novom Sadu automobilom Rendž Rover usmrtio studentkinju Akademije umetnosti Milicu Milićević. Nesavesni vozač je naleteo na skuter na kom je Milica bila suvozač. Nesrećni par je leteo tridesetak metara.

Sa strahovitim povredama devojka je primljena u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine, gde je i pored svog truda lekara da joj spasu život, preminula od zadobijenih povreda par sati nakon nesreće.

Njen momak, dvadesetrogodišnji Zoran Janković koji je vozio skuter teško je povređen. On je sa teškim telesnim povredama i u stanju šoka zbrinut na odeljenju hirurgije Urgentnog centra KCV-a. Posle zbrinjavanja, zbog povreda koje je zadobio, prebačen je u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Pijani Ognjen ne samo da se nije zaustavio da pomogne već je pobegao sa lica mesta, udario i u mazdu CX-5. U toku bega otpala mu je tablica, policija ga je pronašla par sati kasnije. U tom trenutku je, prema nezvaničnim informacijama, imao 1.8 promila alkohola u krvi, a pre toga definitivno i više.

Imućna familija, kocka, droga

Kako navodi jedan građanin, on je došao u posetu porodici i uskoro trebao da se vrati u Ameriku. Već su ga viđali kako se ponaša neodgovorno i bahato.

– Već smo ga viđali kako “divlje” i neoprezno vozi i bahati se za volanom. Čuo sam da je i ranije imao problema sa alkoholom i drogom, valjda su mu i drogu neku našli posle sudara. Familija je jedna od bogatijih u opštini. Imaju i nekoliko firmi, to svi znaju, njegov ćale je poznat po pumpama Mehanika, na kraju Temerina. Dečka lično ne znam, ali pričalo se da ima problem i sa kockom, da su ga viđali i kako se često kocka. Koliko je sve istina ne znam, ali ovo svi pričaju. Zato su ga valjda i poslali u Ameriku – kaže meštanin koji je čuo pojedine detalje.

On dodaje da je i džip, Rendž Rover kojim je ubio Milicu kupio skoro.

Jedan meštanin Temerina kaže da je Ognjenu majka nastradala kad je on bio mali dečak.

– Njemu je mama poginula još kada je bio jako mali. Sigurno ima 20 godina od te nesreće, ona je izlazila iz kola i udario ju je kamion. On je dete iz prvog braka. Koliko znam, ima još dva brata i sestru, sa očeve strane, iz njegovog drugog braka – tvrdi meštanin koje je želeo da ostane anoniman.

Milica imala blistavu budućnost

devojka-milica-skuter
Foto: Privatna arhiva

Milica je bila student četvrte godine Akademije umetnosti u Novom Sadu, trebalo je da upiše četvrtu godinu Produkcije za audiovizuelne medije na novosadskoj Akademiji, kao i da ode u Italiju da uradi profesionalnu praksu. Sve je prekinuto u jednom trenutku.

Od nje se sa rečima hvale oprostio i dekan fakulteta a na svom zvaničnom Instagram profilu i Akademija umetnosti u Novom Sadu, kao i svi koji su je poznavali.

– Sa tugom i bolom opraštamo se od naše studentkinje Milice Milićević. Njena vedrina, kolegijalnost i etičke vrednosti će nam zauvek ostati u srcima. Studenti i zaposleni Akademije umetnosti Novi Sad”, piše u objavi.

“Filmski festival Obnova”, gde je tragično nastradala devojka radila oprostio se od nje.

– Sa tugom i bolom se opraštamo od naše Milice Milićević. Festival je danas ostao bez glavne producentkinje ali ono što je tužnije, ostali smo bez naše drugarice, koleginice i saborkinje. ’’Filmski festival Obnova’’ je sa Milicom započeo velike projekte i plemenite ideje, a sada kada je teže nego ikada, smo u obavezi da sve što je započeto doživi svoj dan. Milica nam je dala mnogo energije i ljubavi, i zato obećavamo da ćemo nastaviti sa realizacijom svega što smo zajednički osmislili. Nikada nećemo zaboraviti njenu vedrinu, profesionalnost i kolegijalnost. Tim Obnova – saopštili su iz tima festivala.

U objavi na društvenim mrežama, od milice su se oprostili i iz Karlovci Film Festival-a.

– Sa ogromnom tugom se opraštamo od naše koleginice i drugarice Milice Milićević. Pamtićemo zauvek njenu vedrinu i izuzetnu energiju kojom je zračila, veliku profesionalnost i spremnost da pomogne svima kojima je pomoć bila potrebna. Karlovci Film Festival, čiji će Milica uvek biti deo – stoji u objavi.

Njen momak, Zoran Jovanović sa zajedničkom slikom na svom Instagram nalogu napisao je:

– Nikad te neću zaboraviti sunce moje… – uz emotikone sa suzama, skrhan bolom.

Saslušan, pritvor od 30 dana

Osumnjičeni je u ponedeljak saslušan u novosadskom Višem javnom tužilaštvu a sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana i protiv njega je podneta krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

– Određen mu je pritvor do 30 dana iz razloga opasnosti od bekstva obzirom da je napustio lice mesta kritičnog događaja, kao i zbog mogućnosti uticaja na svedoke i zbog bojaznosti od ponavljanja krivičnog dela – rekli su za “Blic” iz Višeg suda.

Ostaje sećanje, kao i bol i tuga za sve.

Milicu je, nakon prvog odbacivanja od 30 metara, pijanac džipom udario još jednom

1.2K Shares
1.2K Shares
Share via
Copy link