Magazin Srbija

Heroj s Košara izgubio 2 ćerke u požaru, sad sa osmočlanom porodicom živi bez struje i vode

porodica
Printscreen

Meštani Mosne i okolnih naselja u blizini Donjeg Milanovca i Majdanpeka, udružili su snage kako bi jednoj novčano skromnoj, al decom bogatoj porodici olakšali svakodnevicu i omogućili im normalnije životne uslove.

Na brdu iznad Mosne, kilometrima daleko od sela živi osmočlana porodica Bosiljkanović, u jednoj sobi bez struje i vode.

Otac i majka iako vredni, ne uspevaju da stvore normalne uslove za život svojih mališana i zato im je potrebna pomoć.

Kupovinom kuće u selu koje se nalazi kraj Donjeg Milanovca, deca će dobiti mogućnost za pristojan život, a tada će biti mnogo lakše i njihovim roditeljima, prenosi Za media.

šporet
Foto: Printscreen

Put do ove porodice neprohodan je čak i za terensko vozilo, pa se nameće pitanje kako oni žive udaljeni desetak kilometara od Mosne.

I pored surovih uslova, porodica ipak ne skida osmeh sa lica u svom skromnom domu koji se sastoji od jedne prostorije sa šporetom i dva kreveta.

A odavde, deca kreću na dug put do škole.

– Zimi dođem kući iz škole, pande mrak. Treba da učim, čuvam sestru, nosim vodu… – navodi najstarija ćerka Dušica koja i najviše pomaže roditeljima.

deca
Printscreen

U domu bez struje i vode, zimske uslove i hrpu neopranog veša domaćica jedva izdržava.

– Jakne su debele i treba da se operu, imam problema i sa rukom, isekla sam prst. Kada su kiše deca budu prljava i mokra… – navodi majka mališana.

veš
Printscreen

Otac Živojin angažovan je oko poljoprivrednih poslova u selu i često nije kod kuće, ali vodi računa da drva uvek budu spremna. Kao vojnik proveo je devet meseci na Košarama, ali je najveća tuga usledila kada je pre osam godina izgubio dve ćerke u požaru.

– U ovoj jednoj kući imamo i kupatilo i sobu i kuhinju. Onu veliku što smo imali izgorela je zajedno sa dve devojčice – navodi otac.

Sada sreću pronalazi u svojim naslednicima koji iako bez igračaka, uspevaju da se zabave. Uzgoj svinja uspeva da prehrani porodicu, međutim osim hrane koju obezbedi ne može više. Zato su se humani ljudi udružili da pomognu Bosiljkanovićima da pronađu svoj mir i kupe im kuću.

“Jesi ti onaj sa TV, imam poklon za tebe”: Najpoznatiji srpski gorštak sa Golije dobio novu kuću

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
106 Shares
106 Shares
Share via
Copy link