Magazin Srbija

Mali: Zabranjeno profiterstvo na kursnim razlika, prijavite menjačnice

sinisa-mali-2
Foto: Instagram/Siniša Mali

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je protivzakonito bilo kakvo „profiterstvo“ na kursnim razlikama, komentarišući povećanu kupovinu deviza u Srbiji od početka rata u Ukrajini.

– Imate srednji kurs, plus-minus 1,25 odsto je raspon kursa za koji menjačnica ima mogućnost da kupuje ili prodaje devize. Sve van toga je krivično delo – rekao je Mali u emisiji „Hit Tvit“ na televiziji Pink.

Prema njegovim rečima, kazne za to mogu da budu oko dva miliona dinara i pozvao je građane da prijave ukoliko to primete.

– Na terenu već imamo kontrole, nećemo dozvoliti nikakvo širenje panike. Nema razloga, apsolutno nema razloga – kazao je ministar.

Mali je dodao i da je gužve na benzinskim pumpama izazvao „neodgovoran potez“ vlasnika jedne od njih.

– To je bilo izuzetno neodgovorno. To što je jedan neodgovoran pokušao da uradi nešto kako ne treba, građani su ipak videli da nema nestašice goriva – kazao je Mali.

Naglasio je da je imao sastanke sa predstavnicima benzinskih pumpi, kao i da su cene nafte i ostalih energenata u porastu.

– Našli smo fleksibilnu formulu da zaštitimo interese malih distributera u maloprodaji goriva, a sa druge strane da ne dozvolimo veće povećanje goriva na pumpama i da na takav način zaštitimo interese građana – istakao je ministar.

Moj školski drug Siniša Mali je postao klasična žrtva izliva vlasti u mozak

Izvor: Beta

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

44 Shares
Share via
Copy link