Srbija Vesti

Advokat Siniše Malog dobio posao vredan 14 miliona din. – njemu se EXPO već isplatio

expo 2027 beograd
Foto: Screenshot/YouTube/InPark Magazine

Poznato je da je realizacija projekta EXPO 2027. veoma unosan posao, a ugovor vredan više 14 miliona dinara, za pružanje pravnih usluga, dobio je advokat Igor Isailović iz Beograda. On je u prošlosti sarađivao sa ministrom finansija Sinišom Malim, ali i drugim biznismenima povezanim sa Srpskom naprednom strankom.

Kako je objavljeno na portalu javnih nabavki, usluga pružanja advokatske usluge bila je procenjena na 12 miliona dinara bez PDV-a, a Isailović je dobio posao pošto je njegova ponuda bila najniža i iznosila je 60 hiljada dinara manje od procenjene vrednosti, piše N1.

Kada se na to doda i PDV, ovaj advokat će za pružanje svojih pravnih usluga s državom, odnosno privrednim društvom EXPO 2027 d.o.o. Beograd, sklopiti ugovor u vrednosti od 14, 328 miliona dinara.

Tender je na portalu javnih nabaki objavljen 8. maja, prvog radnog dana posle uskršnjih praznika, a odluka o dodeli ugovora Isailoviću je objavljena u utorak, 28. maja.

U trci za posao vredan više od 122 hiljade evra učestvovala su još dvojica advokata, ali su obojica dala ponude koje su bile iznad procenjene vrednosti posla – 12, 6 miliona i 13,2 miliona dinara bez PDV-a.

Ko je Igor Isailović?

Isailović se u javnosti spominjao i 2020. godine kada je prodavana kula „Beograđanka“, s čijim kupcima, firmom „Marera Properties“ je sarađivao.

U vezu sa Malim dovela ga je bivša supruga ministra finansija, koja je za KRIK 2017. godine ispričala kako su Mali i Isailović došli na ideju da pred Agencijom za borbu protiv korupcije opravdaju poreklo novca, konkretno 95.000 evra.

„Siniša i njegov advokat Igor Isailović došli su na ideju da prikažu da sam posle smrti oca pronašla novac koji sam potom koristila za svakodnevne potrebe.

Stigla mi je poruka od Isailovića: ’Marija, treba da potpišeš izjavu za Agenciju za borbu protiv korupcije’. Rekla sam: ’Ne dolazi u obzir, ne želim da radim takve stvari’. Imam tu prepisku sa njim“, govorila je 2017. Marija Mali.

Za Isailovića je ispričala da je najbliži saradnik tadašnjeg gradonačelnika Beograda, a sada ministra finansija.

Karijeru započeo u “Grand kafi”

„Igor je radio kao advokat u ʼGrand kafiʼ i tamo su se upoznali kada je Siniša bio zadužen za pregovore o prodaji te firme. Isailović je tada bio na početku karijere i Siniša ga je uzeo pod svoje i naučio poslu.

Isailović je potom izašao iz grupe advokata sa kojima je radio i osnovao svoju firmu. Od tada ne postoji nijedan posao koji je Siniša ikad uradio, a da on nije učestvovao“, rekla je bivša supruga Siniše Malog za KRIK.

Advokatska kancelarija „Isailović & Partners“ bavi se korporativnim pravom i pružanjem usluga savetovanja.

KRIK je 2020. pisao da je ovaj beogradski advokat bio i poslovni partner nekadašnje premijerke, a sada predsednice Narodne Skupštine Ane Brnabić.

Prema navodima ovog portala, na listi njegovih klijenata su i kum predsednika države Nikola Petrović, biznismen sa Kosova i lice sa poternice Zvonko Veselinović, ali i Srđan Milovanović koji je kupio televizije Prva i B92, kao i Boban Rajić, kupac Večernjih novosti.

Izvor: N1

Zaglavio se autobus sa Vučićem, Dodikom i Piksijem i ostao ukopan u blatu

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link