Magazin

Siniša Mali u akciji skupljanja pomoći za Zvezdu, tu su i “veliki šef” i 100.000 evra

sinisa-mali-2
Foto: Instagram/Siniša Mali

Tehnički ministar finansija Siniša Mali tražio je bivšeg direktora Građevinske direkcije Srbije Nebojše Šurlana, pomoć za Crvenu zvezdu, otkriva nedeljnik Radar.

Audio-snimak koji je objavio Radar nastao je 2019. godine, dva meseca pre nego što su počeli radovi na rekonstrukciji stadiona Crvene zvezde.

Kako piše ovaj nedeljnik, ovaj razgovor potvrđuje da postoje čvrste veze državnih visokih zvaničnika sa navijačkim grupama.

Sporni razgovor najverovatnije je snimao sam Šurlan, jer se očigledno plašio da nešto ne krene naopako.

On je nazvao Sinišu Malog, a na samom početku snimka, pre nego što će mu se Mali javiti na telefon, Šurlan ulazi u neku kancelariju i moli prisutnu osobu da napusti kancelariju.

Nakon toga, prvo se na telefon javlja ženski glas, koji moli Šurlana da sačeka malo, a zatim se javlja Mali i njih dvojica počinju razgovor iz koga se jasno vidi da je država finansijski pomagala ne samo sportske klubove, nego i pojedine navijačke grupe, kako zvanično, novcem iz budžeta, ali i skriveno, preko javnih preduzeća i ustanova čiji rad kontroliše država.

Konkretno, Šurlan i Mali razgovarali su o novčanoj pomoći od 100.000 evra koju je Šurlan, preko Građevinske direkcije Srbije, na čijem je čelu u to vreme bio, trebalo da obezbedi za navijače Crvene zvezde.

Razgovor počinje pitanjem Malog da li je Šurlana zvao generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić i da li mu je obećao neku pomoć?

Direktor Direkcije odgovorio je da mu je Terzić “nabacio” neke navijače i da je od svog tadašnjeg zamenika (Mirka Petrovića, koji je od juna 2020. do oktobra 2022. bio i v. d. direktora Direkcije) dobio informaciju da mu je Terzić rekao da je osoba, koju je oslovio sa “glavni šef”, obećala neku pomoć za klubove, ali da trenutno nema para u državnom budžetu i da je zadužio Malog da to reši.

Mali u razgovoru objašnjava da ne zna ništa o tom konkretnom poslu, te da bi Šurlan trebalo da pomogne, jer su u to uključeni navijači i “svi ostali”. Ministar finansija mu je doslovno rekao:

“Obezbedi. Ja sam zadužen da obezbedim pomoć Zvezdi kada dođe do rekonstrukcije zapadne tribine… Pa je l’ imaš nekog da pomogne (da se izgradi) taj pomoćni zid il’ nemaš? Pitam te kako si to smislio? Znači, to nema veze sa pričom za mene, moja je priča generalna i velika. Razumeš?”

Ceo tekst, kao i snimak razgovora između Malog i Šurlana, možete pronaći OVDE.

Siniša Mali doktorirao i pohvalio se na Instagramu (FOTO)

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link