Ako ste ljubitelj rustike, seoskog atara, tradicionalne vojvođanske kuhinje i dobrog vina, preporučujemo vam da posetite neke najlepših salaša u Vojvodini. Ovih pet salaša se nalaze u blizini Novog Sada, i svaki od njih pleni svojom posebnošću.

Salaš 137

137

Ovaj salaš se ugnezdio kod Čeneja, desetak kilometara od Novog Sada, u blizini puta E 75 za Suboticu. Jedinstveno mesto, sa domaćom hranom i pićem, uz vojvođansku etno muziku.  U okviru salaša ima i trinaest soba u staronemačkom stilu (Alt-Deutsche). U okviru salaša u ponudi su i vožnja fijakerom i rekreativno jahanje, dečije igralište, mali fudbal, odbojka, badmington. Za organizovane grupe postoji mogućnost lova, škole golfa i gađanje lukom i strelom.

Babin salaš

babin-salas-zabalj-1

Seosko gazdinstvo, na magistralnom putu Novi Sad – Zrenjanin, u opštini Žabalj. Salaš koji nudi mnoge aktivnosti za svoje goste – rad u rasadniku, pečenje rakije, branje lekovitog bilja, edukacija o starim zanatima. Ima 5 etno soba, 3 dvokrevetne sobe za smeštaj. Gostima se nudi svakodnevno bačka zakuska, domaća hrana i domaća rakija. Njihova rakija „Salašarska zora“ dobitnica je mnogih medalja i priznanja na poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

Restoran Vidikovac

Vidikovac restoran-kompleks smešten je na obroncima Fruške gore, u živopisnom selu Ledinci, na manje od 8km uzvodno od Novog Sada. Iako nije klasičan salaš, pružićd vam sve ono što se od salaša očekuje, pa i mnogo više…

vidikovac-restoran-salas

Ovaj rustični kompleks autentične gradnje nudi nekoliko celina za nezaboravno iskustvo gostima Vidikovca – Ala carte restoran i terasu sa pogledom na Dunav i Novi Sad, svečanu salu za obeležavanje svih posebnih datuma, kao i udobne bungalove za noćenje i istinski odmor. Restoran je prepoznatljiv po tradicionalnoj kuhinji, vrhunskom roštilju i kvalitetnom izboru ribe. Preporuka šefa kuhinje je neobična Pastrmka sa kajmakom, a specijalitet ovog restorana Plata za 2 osobe čiji će vas ukus očarati.

Kompleks Vidikovac je idealno mesto za sve prave gurmane i ljubitelje prirode.

Brkin salaš

brkin-salas

Idealan za slavlja i proslave rođendana, krštenja, itd. Kapacitet od 50 zvanica, sala u etno stilu.  Salaš je smešten blizu Čeneja, na putu za Suboticu, 17 km od Novog Sada. U ponudi su sobe nameštene u rustičnom stilu. Aktivan odmor uz redovne salašarske poslove i pčelarstvo, šetnje, vožnje biciklima, mali fudbal.

Bucin salaš

Bucin-Salas

Salaš u autentičnom ambijentu vojvođanskih salaš, sa odličnom gastronomskom ponudom. U okviru salaša je i poljoprivredno gazdinstvo sa 20 životinja. Sastoji se od sale sa 70 mesta, bašte sa 100 mesta i etno kutka sa 20 mesta. Raspolažu sa smeštajnim kapacitetima od dve jednokrevetne sobe i apartmana. Tu su i zanimljivi prateći sadržaji, vožnja fijakerom, dečije igralište, sportski tereni. Smešten kod Temerina.

Perkov salaš

Perkov-salas-Neradin

Nalazi se u Neradinu, u opšini Irig, na južnim padinama Fruške gore. Naziv salaša potiče od nadimka jednog od predaka porodice Ivanić. Salaš obiluje starim alatkama za poljoprivredu i stare zanate, rustičnim pokućstvom i ručnim radovima. Na meniju kuhinje su tradicionalna vojvođanska jela uz domaće sremačko vino.

Vodič kroz Banjaluku: 8 mesta koja morate videti

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here