Novi Sad Vojvodina

10 najlepših salaša u okolini Novog Sada

salaši vojvodina novi sad okolina

Ako ste ljubitelj rustike, seoskog atara, tradicionalne vojvođanske kuhinje i dobrog vina, preporučujemo vam da posetite neke najlepših salaša u Vojvodini. Nakon što smo proverili šta nude salaši u Subotici, ovog puta na našoj listi je 10 salaša se nalaze u blizini Novog Sada, i svaki od njih pleni svojom posebnošću.

Beg od gradskog betona, buke i ubrzanog života u prirodu je nešto što će svima prijati. Vojvodina je deo Srbije koji obiluje salašima, gde možete pronaći trenutni odmor, mir i spokoj u zvucima zelenih pašnjaka, mirisima poljskog cveća i paleti plavih boja neba. Kao vodič kroz Novi Sad, donosimo vam preporuke, ocene i kritike salaša u gradu i okolini.

Salaš Familija, Čenej

Novi biser u ponudi šalasa je salaš-restoran Familija. Kada zamišljate idealan prostor u kom ćete Vi i Vaša porodica proslaviti važan datum ili otići na ručak sa izabranim društvom, na šta prvo pomislite da taj restoran- salaš mora da sadrži?

Priča o salašu-restoranu počela je onda kada smo se porodično zapitali šta bi jedan restoran morao da sadrži a da na kraju priče ne bude ni jedno ali. Tako je nastao restoran-salaš Familija.

salas-familija-cenej

Koren ove priče i jeste porodica.

Nalazi se na 15km od Novog Sada u Čeneju, okruženi prirodom, svežim vazduhom u pogledu na najlepši zalazak sunca.

Restoran ima sve preduslove da ispuni očekivanja i najvećih hedonista. Kada stignete do kompleksa za početak Vas očekuje obezbeđen parking ispred samog restorana. Restoran ima 100 sedećih mesta, i malu salu od 60 sedećih mesta.

Oba prostora imaju igraonicu, što ujedno znači da Vam za bilo koju vrstu proslave naš prostor omogućuje kvalitetno vreme za Vas i decu.

Ukoliko izaberete ručak ili večeru sami, porodično ili sa društvom restoran radi i po principu ala karta a na meniu se nalazi velik izbor domaće, kvalitetne hrane i širokog izbora stranog i domaćeg pića.

Ljubazno osoblje rado će saslušati Vaše zahteve i u dogovoru sa Vama pronaći najbolje moguće rešenje!

Babin salaš – Žabalj

babin salas zabalj

Seosko gazdinstvo, na magistralnom putu Novi Sad – Zrenjanin, u opštini Žabalj. Salaš koji nudi mnoge aktivnosti za svoje goste – rad u rasadniku, pečenje rakije, branje lekovitog bilja, edukacija o starim zanatima. Ima 5 etno soba, 3 dvokrevetne sobe za smeštaj.

Gostima se nudi svakodnevno bačka zakuska, domaća hrana i domaća rakija.

Njihova rakija „Salašarska zora“ dobitnica je mnogih medalja i priznanja na poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

Salaš 341, „U sedlu“ – Čenej

salaš 341 u sedlu

Jedna potpuno druga vrsta salaša, od standardnih. Ovaj salaš je konjički centar koji služi za rehabilitaciju i poboljšanje kvaliteta života dece i odraslih. Kroz specijalni odnos prema konjima, upotpunite svoje sposobnosti na fizičkom, emotivnom, socijalnom i akademskom planu.

Salaš je zatvorenog tipa, pri čemu je neophodna prethodno zakazivanje, a otvoren je za sve vrste team building  ili leadership programa.

Mitin salaš – Čenej

mitin salaš čenej

U Čeneju, na 10km od Novog Sada, nalazi se Mitin salaš star oko 300. godina ali renoviran i prilagođen turističkim izletima. U hladu kruške ječmenke, slušajte priče gazda Mite koji je zadužen za boravak gostiju i koji će vam pripovedati o istoriji salaša, a ukoliko to želite, pomoćiće vam da naučite da jašete.

Salaš je u funkciji edukativnog turizma radi obrazovanja mladih, pa se tom prilikom planira pravljenje književnih i bluz večeri.

Brkin salaš – Čenej

brkin salaš

Idealan za slavlja i proslave rođendana, krštenja, itd. Kapacitet od 50 zvanica, sala u etno stilu.  Salaš je smešten blizu Čeneja, na putu za Suboticu, 17 kilometara od Novog Sada.

U ponudi su sobe nameštene u rustičnom stilu. Aktivan odmor uz redovne salašarske poslove i pčelarstvo, šetnje, vožnje biciklima, mali fudbal.

Bucin salaš – Temerin

bucin salaš

Salaš u autentičnom ambijentu vojvođanskih salaš, sa odličnom gastronomskom ponudom. U okviru salaša je i poljoprivredno gazdinstvo sa 20 životinja.

Sastoji se od sale sa 70 mesta, bašte sa 100 mesta i etno kutka sa 20 mesta. Salaš nema smeštaj u ponudi. Tu su i zanimljivi prateći sadržaji, vožnja fijakerom, dečije igralište, sportski tereni. Smešten kod Temerina.

Etno restoran Letić

Za sve ljubitelje opuštenog seoskog ručka, naš predlog je Etno restoran Letić u Đurđevu. Ovde imaju domaće salate iz sopstvene proizvodnje, ručno mešano testo za predivne lepinje.

Bogate porcije, bela supa ili čorba, restovani krompir, domaća vina i gomboce oduševiće vaša nepca.

Ovaj porodični restoran ima baštu, veliko dvorište i dečije igralište.

Ako je boravak u prirodi, uz autentične vojvođanske specijalitete vaša “šoljica čaja”, nikako nemojte propustiti da obiđete banatske salaše i iskustite poznato lalinsko gostoprimstvo.

Perkov salaš – Neradin

perkov salas neradin

Nalazi se u Neradinu, u opšini Irig, na južnim padinama Fruške gore. Naziv salaša potiče od nadimka jednog od predaka porodice Ivanić. Salaš obiluje starim alatkama za poljoprivredu i stare zanate, rustičnim pokućstvom i ručnim radovima. Na meniju kuhinje su tradicionalna vojvođanska jela uz domaće sremačko vino.

Ako vam se svideo ugođaj koji nudi Perkov salaš, proverite šta sve imaju u ponudi ostali salaši u Sremu.

Pajin salaš – Čenej

pajin salaš čenej

Najlepše ljubavne priče nose i najlepše okruženje. Pajin salaš se nalazi nedaleko od Čeneja i među visokim drvećem krije i sećanje na jednu davno prošlu ljubav, mladog oficira koji je baš u ovom bungalovu voleo svoju izabranicu, čija je međusobna ljubav bila zabranjena. Priča je, naravno izmišljena i dobar je marketinški trik. Ali u sklopu salaša su i bungalovi, gde se danas ljubavnički parovi kriju od javnosti i partnera.

Pored mira i tišine prirode, Pajin salaš nudi i tradicionalan ambijent prema kojem sigurno nećete ostati ravnodušni. Uživajte u šetnji atarom, gde se možda probude duhovi ljubavi sakriveni zauvek između zelenih krošnji drveća. Tu možete probati egzotične kao i zaboravljene specijalitete. Osoblje preporučuje pačija prsa u sosu od narandže.

Napravljen je 2004, a do danas je tri puta menjao naziv i vlasnike.

Cvejin salaš – Begeč

cvejin salaš begeč

Na samom ulazu u selo Begeč  prema Bačkoj Palanci, 18km od Novog Sada se nalazi ovo prelepo zdanje, porodične kuće Cvejin. Salaš je zatvorenog tipa, tako da svaki dolazak morate najaviti. Uživajte u izolovanosti, tišini, velikom zelenom dvorištu i maloj proređenoj šumici koja svoje krošnje nadvija nad  žutu kuću.

Postoji i nekoliko soba za odmor, tako da ako se odlučite za ovaj salaš, očekujte da vas sa sunčanim jurom budi i zvuk uspavanog petla.

Salaš 137

Na samo desetak kilometara od Novog Sada, a ipak kao da ste izašli iz grada baš odavno, nalazi se verovatno najlepši, a zasigurno najpoznatiji Salaš 137. Hektari zelenila, drveća, cveća i najneverovatnijih detalja koje salaše čine salašima, ugadjaju vašim očima, čulu mirisa i uostalom odmah vas “prenose” u opušteno stanje.

salaš 137 čenej

Ono što čini ovo mesto magičnim je autentičnost, ali prilagođena vašim potrebama. Pa tako, iako u prirodi, imate odličan wifi, a možete jesti fantastična vojvodjanska jela kao “kod bake”, poput onih koje ćete probati na somborskim salašima.

Međutim, možete naručiti i fiorentinski steak, ili bocu francuskog vina. Igralište za decu je od prirodnih materijala i divno se uklapa u ambijent, a napravljeno je kao najmoderniji avantura park za najmlađe.

U svakom slučaju, ne libite se da proverite zašto Salaš 137 prati dobra reputacija.

POVEZANO: Najepše čarde u okolini Novog Sada

POVEZANO: Najbolji restorani na Fruškoj gori

POVEZANO: Rent a car Novi Sad

Luftika Promo

Ovo je promotivni tekst stvoren u laboratoriji redakcije portala Luftika. Ako želite da vaš brend bude ovako predstavljen, kontaktirajte nas na marketing[@]luftika.rs.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

3.6K Shares
3.6K Shares
Share via
Copy link