Magazin

Etno restoran Letić – skriveni raj za prave gurmane

Domaćinska kuhinja, povrće iz sopstvene proizvodnje, mir i prijatna atmosfera samo su neki od razloga zašto treba da posetite etno restoran Letić u Đurđevu. Tačno na pola puta između Novog Sada i Zrenjanina, u staroj kući „nabijači“, smešten je jedan od najlepših vojvođanskih restorana.

Ovde je kuhinja domaća i domaćinska. Domaća zato što su sve namirnice sa sela, povrće iz njihovih plastenika, a suhomesnati proizvodi takođe iz njihove proizvodmnje. A domaćinska jer… Nećete verovati kolike su ovde porcije. Porcija za jednu osobu ovde ima 600 grama mesa! Pored suhomesnatih proizvoda i rakija iz domaćinstva Letić, tu su domaća vina vinarije Botić iz Čuruga, kao i domaće rusinsko vino.

piletina-restoran-letic
http://www.etnorestoranletic.rs/

Kako rekosmo, restoran je smešten u staroj vojvođanskoj kući sa brojnim etno motivima iz vojvođanske, rusinske i bosanske tradicije, upravo prema tradicijama stanovništva Đurđeva. A ispred, u bašti, ogromne lipe prave debeli hlad.

Jelovnik etno restorana Letić je posebna priča. Počinje citatima Bukovskog a nastavlja se Volterovim rečima. Pre svega, tu je uvek sveža riba iz Tise ili iz Dunava – som, smuđ i šaran. Iz domaće kuhinje, tu su pasulj, gulaš, škembići, prikaš. Ova jela su samo po nazivu standardna, porcije su OGROMNE, a cena je od 260 do 398 dinara.

beska-snicla-letic
http://www.etnorestoranletic.rs/

Ztu su i specijaliteti kuće: bečka šnicla Letić, medaljoni od Letića (svinjsku file u slatkom sosu od praziluka, pečenice i šampinjona). Porcija mešanog mesa za jednu osobu ima čak 600 grama. Tu su i pice, a za dezert tradicionalne poslastice: gomboce, krofne, baklave, tulumbe, lenje pite, palačinke…

Ovaj porodični restoran ima tradiciju dugu 30 godina, a poslednjih sedam radi isključivo kao etno restoran. Restoran Letić je od centra Novog Sada udaljen 20 minuta vožnje kolima, isto kao od Zrenjanina.

restoran-letic-djurdjevo
http://www.etnorestoranletic.rs/

Više detalja vidite na njihovom sajtu, na Facebook stranici ili pogledajte u galeriji ispod.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika Promo

Ovo je promotivni tekst stvoren u laboratoriji redakcije portala Luftika. Ako želite da vaš brend bude ovako predstavljen, kontaktirajte nas na marketing[@]luftika.rs.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.5K Share
1.5K Share
Share via
Copy link