fruska-gora-restorani
Fruška gora / Foto: Aleksandar Milutinović
Restorani Novi Sad Top 10

Najbolji restorani na Fruškoj gori

Fruška gora krije sijaset mesta za beg u prirodu. Restorani na Fruškoj gori su  oduvek privlačili poslovne ljude, romantična parove i porodice iz Beograda i Novog Sada, ali iz cele Srbije i inostranstva. Ovi dobri restorani kakve samo Fruška gora ima su gastronosmki rajevi za hedoniste, ali i idilična mesta na kojima možete pronaći mir. Pogledajte našu listu preporuka za najbolje fruškogorske restorane.  Kao vodič kroz Novi Sad, donosimo vam preporuke, ocene i kritike restorana u gradu i okolini.

Restoran Vidikovac

Na padinama Fruške gore u Starim Ledincima, dovoljno udaljen od gradske vreve, smešten je Restoran Vidikovac. Ovo mesto ima sve što jedan restoran u prirodnom okruženju može da ponudi: kuhinja, ambijent, usluga… Ipak, dovoljno blizu grada, pa ste za 10 minuta u centru Novog Sada.

vidikovac-restoran-fruska-gora

Savršena kuhinja i probrani, autentičan jelovnik, raskošna vinska karta lokalnih proizvođača garantuju da će svaki trenutak tamo biti okrepljenje za telo i dušu. I ne možemo da ordedimo da li je lepše kada je lepo vreme, pa sedite na terasi sa pogledom na Novi Sad ili, pak, zimi, uz vatru kamina.

U okviru kompleksa su i veoma lepo uređeni novi bungalovi, pa ovde možete da provedete i ceo vikend.

Informacije i rezervacije: 021 2986999 (klik za poziv)

Vinska kuća Kovačević

Vinarija Kovačević, u okviru koje je i restoranski deo, nalazi se kod manastira Novo Hopovo na Fruškoj gori. Restoranska ponuda je upakovana u specifične pakete, koji podrazumevaju obilazak podruma sa kustosom.

Tu su pravi specijaliteti Fruške gore, od kozijeg sira do jagnjetine, do pačetine iz specijalnog uzgoja do mesa morke.

OBRATITE PAŽNJU: Kada budete dolazili, tražite vinsku kuću, a ne vinariju, gde je samo proizvodnja.

Restoran vinarije Kovačević radi svakog dana od 8 do 11 uveče, a vikendom u vreme ručka je poželjna rezervacija na broj telefona +381 22 463 137.

Zekin salaš

Ovo idilično mesto pored Krčedina, u samom podnožju Fruške gore, pravi je mali dragulj kuhinje. I ne samo to.

zekin-salas-krcedin

Salaš je organizovan u 13 celina, gde centralno mesto zauzimaju restoran i etno kuća. Tu je starinska kotobanja, mali zoološki vrt sa životinjama, smeštaj sa prenoćištem…

Idealno mesto za porodicu, pošto su tu i dečije igralište, kao i konjušnica, pa deca mogu da uživaju sa konjima.

Perkov salaš

Nalazi se u Neradinu, u opšini Irig, na južnim padinama Fruške gore i jedan je od najlepših salaša u Vojvodini. Naziv salaša potiče od nadimka jednog od predaka porodice Ivanić.

Perkov-salas-Neradin

Salaš obiluje starim alatkama za poljoprivredu i stare zanate, rustičnim pokućstvom i ručnim radovima. Na meniju kuhinje su tradicionalna vojvođanska jela uz domaće sremačko vino.

Informacije na telefon 063 7 123 776.

Etno selo Vrdnička kula

U prelepom ambijentu fruškogorskih padina iznad Vrdnika smešten je etno naselje Vrdnička kula, sa restoranom i vinskim podrumom.

Raznovrstan i bogat jelovnik i odlična usluga su ono što krasi ovaj kompleks.

OBRATITE PAŽNJU: Prefiks etno važi samo kada gledate izdaleka. Iznutra je restoran samo obično i kičasto mesto. U okviru kompleksa ima i drugih sadržaja, ali ništa od toga ne pruža doživljaj prirode ni sela, a „etno sobe“ su etno samo u nazivu.

Vila Milana

Restoran Vila Milana izgrađen je u tradicionalnom vojvođanskom stilu, a nalazi se u Bockama kod Sremske Kamenice, na samo 8 km od Novog Sada.

restoran-vila-milana

Okružena zelenilom baštenskog bilja sa pogledom na moćnu reku, Vila Milana odiše tradicijom, posvećenošću i ljubavlju. Atmosferu upotpunjuje i kuhinja koja je bazirana na pravljenju jela koja se danas ređe nalaze na jelovnicima mnogih drugih restorana, a sama predstavljaju tradicionalnu trpezu Vojvodine.

Uživajte u pravom vojvođanskom užitku: gibanica kao predlog doručka, zatim „Leba, masti i paprike” (sinonim za vojvođansko jelo), nasuvo sa krompirom, ćuretina sa mlincima, sve zaliveno dobrim fruškogorskim vinom.

Kontakt telefon 021 2703 740.

Etno restoran Šumski raj

Etno restoran Šumski raj smešten je u Velikoj Remeti na Fruškoj gori, na samo 5 minuta hoda od istoimenog manastira. U ovom restoranu možete da osetite pravu atmosferu seoskog života, od male životinjske farme, preko običaja tokom Uskrsa ili Božića do zimskog svinjokolja.

restoran-sumski-raj

Preporučujemo da mesto rezervišete telefonom (022-2468-102: 065-501-5000), pogotovo vikendom.

Ako vam je u jednom restoranu higijena važna stavka, onda ovo nije mesto za vas.

Restoran Zelena oaza

Ovaj restoran je ušuškan na oko 300 metara nadmorske visina, kod naselja Alibegovac iza Petrovaradina.

restoran-zelena-oaza

Zelena oaza ima bungalove za prenoćište, kao i dobar restoran nacionalne kuhinje.

OBRATITE PAŽNJU: Može se dogoditi da iznenada na nekoliko meseci zatvore restoran, pa je dobro da proverite dostupnost na broj telefona 063 522 091.

POVEZANO: Najbolji restorani u Novom Sadu

POVEZANO: Najlepši salaši kod Novog Sada

POVEZANO: Najbolje čarde na Dunavu u Novom Sadu

POVEZANO: Najlepša mesta za venčanja u Novom Sadu

POVEZANO: Najbolji restorani u Beogradu

POVEZANO: Najbolji restorani u Banjaluci

POVEZANO: Najbolji restorani za svadbe u Beogradu

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku