fruska-gora-restoran
Fruška gora: mesto dobrih restorana / A. Milutinović
Restorani Novi Sad Top 10

Najbolji restorani na Fruškoj gori

Fruška gora krije sijaset mesta za beg u prirodu. Restorani na Fruškoj gori su  oduvek privlačili poslovne ljude, romantična parove i porodice iz Beograda i Novog Sada, ali iz cele Srbije i inostranstva. Ovi dobri restorani kakve samo Fruška gora ima su gastronosmki rajevi za hedoniste, ali i idilična mesta na kojima možete pronaći mir. Pogledajte našu listu preporuka za najbolje fruškogorske restorane.  Kao vodič kroz Novi Sad, donosimo vam preporuke, ocene i kritike restorana u gradu i okolini.

Restoran Vidikovac

Na padinama Fruške gore u Starim Ledincima, dovoljno udaljen od gradske vreve, smešten je Restoran kompleks Vidikovac. Ovo mesto ima sve što jedan restoran u prirodnom okruženju može da ponudi: kuhinja, ambijent, usluga… Ipak, dovoljno blizu grada, pa ste za 10 minuta u centru Novog Sada.

vidikovac-restoran-fruska-gora
Vidikovac restoran / Fruška gora

Savršena kuhinja i probrani, autentičan jelovnik, raskošna vinska karta lokalnih proizvođača garantuju da će svaki trenutak tamo biti okrepljenje za telo i dušu. I ne možemo da ordedimo da li je lepše kada je lepo vreme, pa sedite na terasi sa pogledom na Novi Sad ili, pak, zimi, uz vatru kamina.

U okviru kompleksa su i veoma lepo uređeni novi bungalovi, pa ovde možete da provedete i ceo vikend.

Informacije i rezervacije (poželjno vikendom: 021 2986999)

Vinska kuća Kovačević

Vinarija Kovačević, u okviru koje je i restoranski deo, nalazi se kod manastira Novo Hopovo na Fruškoj gori. Restoranska ponuda je upakovana u specifične pakete, koji podrazumevaju obilazak podruma sa kustosom.

Tu su pravi specijaliteti Fruške gore, od kozijeg sira do jagnjetine, do pačetine iz specijalnog uzgoja do mesa morke.

OBRATITE PAŽNJU: Kada budete dolazili, tražite vinsku kuću, a ne vinariju, gde je samo proizvodnja.

Restoran vinarije Kovačević radi svakog dana od 8 do 11 uveče, a vikendom u vreme ručka je poželjna rezervacija na broj telefona +381 22 463 137.

Zekin salaš

Ovo idilično mesto pored Krčedina, u samom podnožju Fruške gore, pravi je mali dragulj kuhinje. I ne samo to.

zekin-salas-krcedin
Zekin Salaš

Salaš je organizovan u 13 celina, gde centralno mesto zauzimaju restoran i etno kuća. Tu je starinska kotobanja, mali zoološki vrt sa životinjama, smeštaj sa prenoćištem…

Idealno mesto za porodicu, pošto su tu i dečije igralište, kao i konjušnica, pa deca mogu da uživaju sa konjima.

Restoran Fruškogorska Lugarnica

Restoran Lugarnica kod Male Remete je klasičan lovački restoran sa aprtmanima za prenoćište i pravom prirodnom oazom. Ovde možete da probate prave lovačke specijalitete, poput špikovanog srnećeg buta, paprikaša od divljači…

fruskogorska-lugarnica-rest
Restoran Fruškogorska Lugarnica

Enterijer je uređen u starinskom stilu, tako da doživljaj autentičnosti neće izostati. Kada je lepo vreme, gosti mogu da jašu konje ili da se voze fijakerom.

Idealno je za boravak porodica, imaju konje koji su atrakcija za decu i malo etno selo.

Ono što ovde nećete doživeti jeste osećaj luksuza, a cene su zaista prijateljske.

Rezervacije i informacije na telefon +381 (0)22 468 777.

OBRATITE PAŽNJU: Ovo nije isti objekat kao restoran Lugarnica, koji je udaljen oko 15 minuta vožnje, i smešten je na Iriškom vencu (tik ispod parka). Isti su vlasnici, kuhinja je podjednako dobra, ali prateći sadržaji nisu isti.

Perkov salaš

Nalazi se u Neradinu, u opšini Irig, na južnim padinama Fruške gore i jedan je od najlepših salaša u Vojvodini. Naziv salaša potiče od nadimka jednog od predaka porodice Ivanić.

Perkov-salas-Neradin
Perkov salaš / Neradin

Salaš obiluje starim alatkama za poljoprivredu i stare zanate, rustičnim pokućstvom i ručnim radovima. Na meniju kuhinje su tradicionalna vojvođanska jela uz domaće sremačko vino.

Informacije na telefon 063 7 123 776.

Etno selo Vrdnička kula

U prelepom ambijentu fruškogorskih padina iznad Vrdnika smešten je etno naselje Vrdnička kula, sa restoranom i vinskim podrumom.

Raznovrstan i bogat jelovnik i odlična usluga su ono što krasi ovaj kompleks.

OBRATITE PAŽNJU: Prefiks etno važi samo kada gledate izdaleka. Iznutra je restoran samo obično i kičasto mesto. U okviru kompleksa ima i drugih sadržaja, ali ništa od toga ne pruža doživljaj prirode ni sela, a „etno sobe“ su etno samo u nazivu.

Restoran Beli čin

Restoran Beli čin nalazi se na putu prema manastiru Beočin. Celokupan ambijent ovog restorana uređen je u etno stilu i ukrašen eksponatima starih predmeta koji predstavljaju repliku nekog prošlog vremena.

restoran-beli-cin
Restoran Beli čin

Gostima za drobrodošlicu se služi slatko domaće proizvodnje. Hrana je raznovrsa, domaća kuhinja obogaćena bakinim receptima. Služe se jela ispod sača zatim sveža riba i čorbe…  U ponudi restorana su vegetarijanska i veganska jela. Meni je još bogatiji tokom pravoslavnog posta.  U restoranu možete kupiti suvenire i proizvode domaće radinosti: sokove, pekmeze, sirevi i sl.

Restoran Beli čin može da primi 80 gostiju unutra i isto toliko u napolju. Ovde se mogu organizovati sve vrste proslava, prezentacija i drugih događaja. Info i rezervacije na telefon 021 2972 500.

Vila Milana

Restoran Vila Milana izgrađen je u tradicionalnom vojvođanskom stilu, a nalazi se u Bockama kod Sremske Kamenice, na samo 8 km od Novog Sada.

restoran-vila-milana
Vila Milana Sremska Kamenica

Okružena zelenilom baštenskog bilja sa pogledom na moćnu reku, Vila Milana odiše tradicijom, posvećenošću i ljubavlju. Atmosferu upotpunjuje i kuhinja koja je bazirana na pravljenju jela koja se danas ređe nalaze na jelovnicima mnogih drugih restorana, a sama predstavljaju tradicionalnu trpezu Vojvodine.

Uživajte u pravom vojvođanskom užitku: gibanica kao predlog doručka, zatim „Leba, masti i paprike” (sinonim za vojvođansko jelo), nasuvo sa krompirom, ćuretina sa mlincima, sve zaliveno dobrim fruškogorskim vinom.

Kontakt telefon 021 2703 740.

Etno restoran Šumski raj

Etno restoran Šumski raj smešten je u Velikoj Remeti na Fruškoj gori, na samo 5 minuta hoda od istoimenog manastira. U ovom restoranu možete da osetite pravu atmosferu seoskog života, od male životinjske farme, preko običaja tokom Uskrsa ili Božića do zimskog svinjokolja.

restoran-sumski-raj
Restoran Šumski raj Fruška gora

Preporučujemo da mesto rezervišete telefonom (022-2468-102: 065-501-5000), pogotovo vikendom.

Ako vam je u jednom restoranu higijena važna stavka, onda ovo nije mesto za vas.

Restoran Zelena oaza

Ovaj restoran je ušuškan na oko 300 metara nadmorske visina, kod naselja Alibegovac iza Petrovaradina.

restoran-zelena-oaza
Restoran Zelena oaza

Zelena oaza ima bungalove za prenoćište, kao i dobar restoran nacionalne kuhinje.

OBRATITE PAŽNJU: Može se dogoditi da iznenada na nekoliko meseci zatvore restoran, pa je dobro da proverite dostupnost na broj telefona 063 522 091.

POVEZANO: Najlepši salaši kod Novog Sada

POVEZANO: Najbolje čarde na Dunavu u Novom Sadu

POVEZANO: Najlepša mesta za venčanja u Novom Sadu

POVEZANO: Najbolji restorani u Beogradu

POVEZANO: Najbolji restorani u Banjaluci

POVEZANO: Najbolji restorani za svadbe u Beogradu

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Share Follow Tweet Share Share