Lifestyle Putovanja

20 najromantičnijih destinacija na svetu

Izdavač ljubavnih romana Mills & Boon sproveo je anketu među ekspertima za putovanja o najromantičnijih destinacijama širom sveta. U glasanju za najbolje romantične destinacije za parove učestvovalo je 2.000 ljudi, a izabrano je 20 mesta koja su najbolja za ljubavne sastanke.

Pogađate, na prvom mestu se našao Pariz!

Prestonica Francuske inače je poznata i kao „grad ljubavi“, a Ajfelova kula je jedna od poznatih destinacija u Parizu gde su mnoge devojke rekle sudbonosno „da!“.

Kako da stignete do Francuske za samo 70 evra

Na drugom mestu je grčki Santorini, poznat po prelepim plažama, plavim krovovima i prelepim zalascima sunca, zbog čega je veoma popularna destinacija za medeni mesec.

Treće mesto zauzela je Venecija. Možemo da razumemo zašto se tu našla – samo zamislite da se gondolom vozite po tom italijanskom gradu dok ste ušuškani u partnerov zagrljaj…

Na četvrtom mestu se našla Amalfi obala u Italiji, dok je na petom mestu Maui, Havaji.

TOP 10 najlepših ostrva na Mediteranu (VIDEO)

Šesto mesto najromantičnijih destinacija je belgijski Briž, zatim slede Bora Bora (Tahiti), pa Kirkjufel (Island), ostrvo Cerf na Sejšelima, Gili ostrva (Bali, Indonezija) su na desetom mestu.

Od 11. do 20. pozicije najromantičnijih destinacija slede: Sankt Petersburg (Rusija), Agra i Tadž Mahal (Indija), Moherske litice (Irska), Amsterdam (Holandija), Galapagoska ostrva (Ekvador), Vitsandej ostrva (Australija), Big Sur (Kalifornija), San Francisko (SAD), pet jezera Fudžija (Japan) i poslednji je Zanzibar (Tanzanija).

Glavnih pet faktora za odabir romantičnih lokacija bili su prelepi pejzaži, luksuzni smeštaj, topla klima, dobri restorani i mesta za šetnje.

Koja je po vašem mišljenju najromantičnija destinacija na svetu?

10 razloga za letovanje u Grčkoj

Čitajte Luftiku na Google vestima

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

13 Shares
Share via
Copy link