Putovanja

7 letnjih destinacija za odmor i uživanje

Uspeli ste organizovati svoje vreme i uskladili obaveze, posao i slobodne dane u kojima vam je ostalo samo jedno pitanje. Gde otputovati i kada? Kako bismo vam pomogli pri odlučivanju, pronašli smo 7 letnjih destinacija koje će ispuniti očekivanja i najzahtevnijih od vas. A na vama ostaje samo da spakujete kofere i odlučite, mada odluka neće biti nimalo jednostavna.

Santorini, Grčka

leto-putovanja-grčka

Kolika je moć prirode uverićete se na ovom mestu, gde je vulkansko delovanje iz dubina Egejskog mora uzdignulo prelepi otok Santorini. Čisto more i crni pesak, belo plave građevine i romantični prizvuk odmora i oaze koju ste tražili čine ovo mesto prelepim za uživanje. Ovde imate priliku i da se popnete na sami vrh uspavanog vulkana i okupate u lekovitim vrelima, što će verujemo samo pojačati utisak koji će na vas ostaviti ovo mesto.

Sliema, Malta

malta-leto

Na 7 kilometara od glavnog grada Vallette, nalazi se prelepo turističko mesto Sliema sa 3 kilometra dugom promenadom, koja je orkužena palačam iz doba britanske vladavine. Spustom niz stepenice dolazite do uređene stenovite plaže, a šetnjom možete čak da obiđete i neke od manjih obližnjih gradića kao što je St. Julian`s.

Kalabrija, Italija

kalabrija-italija

Netaknuta priroda, toplo, čisto more i kamene ulice samo su neki od razloga zašto je ovo mesto jedno od omiljenih turistima širom sveta. Bogata starogrčka istorija sjajan je mamac za sve ljubitelje mesta sa pričama i legendama, koja krase i ovo mesto izgrađeno na stenovitoj litici. Ljubazni domaćini, ali i blizina Eolskih otoka dodatni su bonus ovoj destinaciji.

Mallorca, Španija

mallorca-španija

Ako ste veliki hedonisti, onda će vas pomisao na preko 550 kilometara obale prepune plaža i osamljenih uvala oduševite. Najveća od njih je Alcunda, koja je raznovrsna kao i sam otok. Šetnje gradom i užitak u sportovima kao što su surfanje, ronjenje, ali i golf idealni su razlozi da oni koji vole provesti aktivno svoj odmor krenu upravo ovde.

Budva, Crna Gora

budva-leto

Ako pak tražite nešto u svojoj blizini, ali i imate prethodno iskustvo sa letovanja u Budvi onda vam ne moramo mnogo toga reći, osim da je mesto staro oko 3500 godina i smatra se jednim od najstarijih gradova na Jadranskom moru. Budvanska rivijera poznata je po dobrom noćnom životu, peščanim plažama, ali i mnogim obilježjima koja je čini centrom turizma Crne Gore.

Brač, Hrvatska

brač-hrvatska

Za kraj vam donosimo najveće ostrvo Dalmacije i treće najveće na Jadranskom moru. Dug je oko 40 kilometara a u blizini mu se nalaze Šolta i Hvar koji nude poseban ugođaj kompletnog doživljaja ovih mesta na Jadranskom primorju. Osim toga, ovde se nalazi i najviši vrh svih jadranskih ostrva, a reč je o Vidovoj gori koja se nalazi na 778 metara nadmorske visine.

Antalija, Turska

antalija-leto

Za kraj smo ostavili dvomilionsku metropolu na obali Turske. U centru se nalazi stari istorijski centar grada, Kaleiči, sa fortifikacijom na kojoj se izdvaja velelepna Hadrijanova kapija.  U neposrednoj blizini grada nalaze se Konjalti plaža (na zapadu) i Lara na istoku, svakako najpoznatija plaža u Turskoj. U blizini grada su i antičko nalazište Perge čiji su artefakti većinom prenešeni u Antalijski muzej i Muzej Pergamona u Berlinu.

Najlepša izletišta na Fruškoj gori

Sara Velaga

Zaljubljena u olovku i papir, koje povremeno vara sa tastaturom. Sve zbog jedne iste ljubavi prema pisanoj riječi.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

71 Shares
Share via
Copy link