Lifestyle Putovanja Top 10

TOP 10 najlepših ostrva na Mediteranu (VIDEO)

Lepote Mediterana je teško opisati rečima, pa je najbolje da uživate u snimcima i zamislite sebe na nekoj od ovih fantastičnih destinacija. A mi vam želimo da neku od njih i posetite. Ovo su najlepša ostrva na Mediteranu.

Krit

Krit je najveće grčko ostvo, na samom jugu. Na tromeđi kontinenata, hiljadama godina predstavljalo je tačku u kojoj se ukrštaju civilizacije istoka i zapada…

Rodos

Rodos se nalazi u Egejskom moru, pripada grupi Dodekaneze ostrva. Godišnje ima oko 300 sunčanih dana.

Kapri

Kapri se nalazi na južnoj strani Napuljskog zaliva, a lepote ovog ostrva poznate su još od antičkih vremena.

Menorka

Menorka pripada Balearskim ostvrima, nalazi se u Sredozemnom moru, a poznato je po velikom broju megalitskih kamenih spomenika koji dokazuju da je bilo naseljeno još u ranoj praistoriji.

Sicilija

Sicilija je možda najživopisnije ostrvo Mediterana. Očaravajuća priroda i istorija duga tri milenijuma čine ga jednom od omiljenih destinacija turista iz celog sveta. Na Siciliji se nalazi i jedini živi vulkan u Evropi, Etna.

Ibica

Ibica je jedno od najpopularnijih letovališta u Evropi, poznato je po noćnom provodu i žurkama koje privlače turiste iz celog sveta.

Elba

Elba pripada nacionalnom parku Toskanskog arhipelaga, i ima više od 60 prelepih plaža i divljih uvala. Zaljubljenici u istoriju Elbu posećuju i zato što je Napoleon tu proveo svoje izgnaničke dane.

Santorini

Santorini je prepoznatljiv je po kućama bele boje, zapanjujućim panoramama, romantičnim zalascima sunca, vulkansko pešanim plažama… Godišnje ovo ostrvo poseti više od milion i po turista.

Sardinija

Sardinija je drugo po veličini ostrvo Mediterana, koje svojim lepotama očara turiste. Prelepa priroda, kristalno čista voda i divne plaže su dobar razlog da posetite ovo ostrvo bogate istorije.

Hvar

Hvar je “kralj dalmatinskih ostrva”, poznat po bogatoj kulturnoj istoriji, prirodnim spomenicima i književnoj tradiciji. Prostrana polja lavande, maslinjaci i vinogradi vraćaju vas u neka davna vremena…

Najtraženije destinacije u Srbiji za leto 2018

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

105 Shares
105 Shares
Share via
Copy link